Martin Ødegaard til Arsenal?

Martin Ødegaards ønske om spilletid har utløst hektisk aktivitet hos flere europeiske storklubber. 22-åringen kobles til Real Sociedad og Sevilla, men også i England har Ødegaards ønske blitt lagt merke til.

Ifølge David Ornstein er Arsenal-manager Mikel Arteta en beundrer av nordmannen. The Athletic skriver at Arsenal-direktør Edu iverksatte forhandlinger allerede forrige uke. Real Madrid-spiller Dani Ceballos er på lån i London-klubben. Kommunikasjonslinjene mellom Arsenal og Real Madrid er med andre ord åpne.

Arsenal skriker etter kreativ kraft på midtbanen. Den siste tiden har Emile Smith Rowe blomstret, men med Ødegaard på plass blir presset på den engelske 20-åringen mindre.

TV 2-ekspert er skeptisk

– Ødegaard er sjanseskapende, og Arsenal mangler den kreative spilleren på midtbanen. Men jeg må si at jeg er litt skeptisk. Da tenker jeg på det å gå til Premier League midt i en sesong. Et nytt lag i en ny liga. Jeg synes Ødegaard passer noe bedre i en spanske klubb, enten det er Real Sociedad eller Sevilla. Jeg føler det ville vært det riktige nå, selv om det hadde vært stas å se ham i Premier League, sier Stamsø-Møller.

Artetas jobb var i fare før jul, men fem seire av seks mulige har gitt den spanske manageren arbeidsro. Satsingen på unggutter som Smith Rowe og Bukayo Saka har båret frukter. Det trengte London-klubben, for i kulissene utviklet situasjonen rundt høyt gasjerte Mesut Özil seg til en hodepine for Arteta. At Özil nylig dro til Fenerbahce frigjør plass og penger til Ødegaard.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds