Midtbanemysteriet

Vel gjennomført landslagspause vil si at også fokuset allerede er dreid tilbake til ligafotballen. Presset er også tilbake igjen på blant annet Manchester Uniteds norske manager. Fasiten på de tre siste ligakampene er seier, tap og uavgjort. De røde fra Manchester henger absolutt med i toppen av tabellen, på fjerdeplass og to poeng bak ligaleder Chelsea. Likevel har det vært noen varsellamper som har blinket utover høsten, og nå venter et tøffere kampprogram.

Et av de store spørsmålene, denne sesongen også, når det gjelder Manchester United, er hvordan midtbanen skal komponeres. Sommerens treningskamper og rykter fra klubben sa at Solskjær så på muligheten for å gjøre to om til tre på midten med en dyp sentral og to mer offensive roller ved siden av. Man kan tydelig se Bruno Fernandes og Paul Pogba som de mest naturlige i de offensive rollene. Så langt denne sesongen har midtbanen til Manchester United bestått av to mer dype sentrale midtbanespillere.

Skader og kampprogram har gjort at man har sett forskjellige sammensetninger. Den mest brukte er McTominay og Fred, som passer godt sammen i en del kampbilder. Det er likevel kampbilder der denne sammensetningen ikke fungerer så godt, som hjemme mot Everton sist ligakamp. Både Pogba og Matic har vikariert i disse rollene, og det har fungert varierende. Pogba trives definitivt bedre lengre fram i banen, og Matic kan slite med tempo. Donny van de Beek har så langt virket helt ute i kulden på benken, til tross for at det egentlig var knyttet en del forventning til nederlenderens muligheter for spilletid denne sesongen.

Det har vært klare rykter om at Manchester Uniteds interesse i defensive midtbanespillere, som Declan Rice i West Ham. Det har også vært nevnt andre navn som Franck Kessié i AC Milan. Sesongstarten har ikke gjort mye for å stilne disse ryktene, så det kan bli spennende å se om det skjer noe i januarvinduet.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds