Mike Dean innrømmer dommertabbe: – “Jeg tok feil”

Mike Dean mener han tok feil ved å ikke sende Anthony Taylor til VAR-skjermen etter Cristian Romero lugget Marc Cucurella i håret.

Søndagens London-oppgjør mellom Chelsea og Tottenham endte med poengdeling i en kamp som inneholdt det aller meste på Stamford Bridge.

Sent i kampen kom utligningen til Tottenham på kontroversielt vis da Harry Kane stanget ballen i mål fra en corner. På corneren før målet, måtte VAR-dommer Mike Dean gripe inn da Cristian Romero rev Marc Cucurella i håret.

54-åringen signaliserte til hoveddommer Anthony Taylor at Romeros hårlugging ikke kunne kategoriseres som en voldelig handling. Han valgte dermed å ikke sende sin dommerkollega til VAR-skjermen for en vurdering av situasjonen.

På den påfølgende corneren scoret den engelske landslagskapteinen for Tottenham og sikret ett poeng mot rivalene.

I et eksklusivt intervju med Mail Plus har Dean nå innrømmet at han tok en feil avgjørelse.

“Jeg spurte dommer Anthony Taylor om å vente mens jeg så på situasjonen mellom Romero og Cucurella. Som VAR kunne jeg ikke gitt frispark i mot, men jeg kunne rådet Taylor om å se på VAR-skjermen og vurdere et potensielt rødt kort. I de få sekundene jeg studerte Romeros hårlugg på Cucurella, virket det ikke som en voldelig handling”, sa Dean.

Mike Dean admits he made Anthony Taylor mistake in Chelsea vs Tottenham  controversy | Daily Hindustan News
Mike Dean innrømmet at han burde rådet Anthony Taylor til å ta en titt på VAR-skjermen etter at Cristian Romero lugget til Marc Cucurella.

“Jeg har senere studert bildene ytterligere og snakket med andre dommere om situasjonen. Etter refleksjon, skulle jeg bedt Taylor om å gå til monitoren for å vurdere hendelsen. Dommeren på banen har alltid siste ord. Det viser at uansett hvor erfaren du er, og jeg har vært Premier League dommer i over 20 år, så lærer du hele tiden”, fortsatte han.

“Det var skuffende for meg fordi dette var en feil avgjørelse i en ellers god helg for våre dommere. Avgjørelsene blir diskutert, det er livet til en dommer. Det var noen kamper som ble dømt perfekt andre steder, som for eksempel Liverpool mot Crystal Palace mandag kveld, som var slutten på en fantastisk helg med Premier League-fotball”, avsluttet 54-åringen.

Før sesongen ble det bekreftet at Dean hadde lagt opp karrieren som hoveddommer i Premier League og at han ville fortsette som VAR i den engelske toppdivisjonen.

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds