Premier League blir dyrere på TV2 til høsten

Nå blir det enda dyrere å se Premier League på TV2

Prisen på TV 2s nye fotballtilbud til høsten er klar. Nylig varslet kanalen sine samarbeidspartnere på distributørsiden om den nye veiledende prisen på TV2s fotballtilbud.

Prisen på TV2s fotballpakke øker med 200 kroner, opp fra 699 kroner til 899 kroner, eller nye 30 prosent i prisvekst.

Prisøkningen kommer bare ett år etter den forrige prisveksten på 40 prosent, da TV 2 økte den veiledende prisen til distributørene fra 499 kroner til 699 kroner. På to år ha prisen dermed økt med over 80 prosent.

Kampanje har snakket med Tv2s kommunikasjonsdirektør om prisøkningen:

  • Vi snakker om et helt nytt sportsprodukt, og etter hva jeg kjenner til har det aldri i historien blitt tilbudt et slikt komplett fotballprodukt på TV noensinne som det TV 2 kan tilby til høsten, sier kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, til Kampanje.

  • Det har aldri vært mer fotball hos TV 2 enn kommende sesong. I tillegg til Premier League, tilbyr vi alle 127 kampene fra Champions League, alle 380 kampene fra La Liga, pluss European Qualifiers og Nations League, Det er et helt nytt produkt som derfor også prises på nytt, sier Willland.

Premier League blir dyrere på Sumo også

For TV 2s egne strømmekunder økes prisen på fotballpakken 150 kronere. Fra 519 kroner til 669 i måneden. Skal du ha TV 2s film- og serietilbud i tillegg øker prisen til 699 kroner i måneden.

  • Vi skulle gjerne unngått den prisgaloppen som er på fotballrettigheter. Det er enorme pengesummer i og rundt internasjonal fotball, men fotball generelt og engelsk fotball spesielt er ekstremt populært i Norge og med den knallharde konkurransen om disse rettighetene så skyter prisen i været. Skal vi være med i kampen om disse rettighetene så er det den prisen vi må betale, sier Willand.

Frem til i dag har Viaplay og TV 2 delt på rettighetene til den internasjonale toppturneringen Champions League, men der TV 2 kun har hatt et par kamper i uken har de mest fotballfrelste måtte følge Champions League på Viaplay eller Viasat og Premier League på TV 2. Nå blir alt pakket sammen i ett fotballprodukt.