Nå er Magnus Carlsen topp ti i verden

Nå er Magnus Carlsen på 9.plass av over 7,1 millioner spillere. Carlsen er ikke bare verdens beste sjakkspiller, han er også en av verdens aller beste Fantasy Premier League-spillere.

Før runden var nordmannen på 39.plass totalt, og blant de tre beste norske spillerne i spillet.

Fra runde 10 har Carlsen fått solide poengsummer, runde etter runde. (72, 77, 74, 69 og 54 poeng). Denne runden ble det bunnsolide 78 poeng, men det skal sies at Sjakk-esset hadde maksimal “tur” med både benk og visekaptein denne runden.

Før runde 13 spilte Carlsen Wildcardet sitt, og sjakk-esset har satset svært tungt på Liverpool. Nå har han både Salah og Mane på midtbanen, i tillegg til Trent Alexander Arnold i forsvar.

Carlsens lag denne runden:

Carlsen startet med Salah (kaptein) og Martial, men ettersom ingen av de fikk spilleminutter – kom Dendoncker og Kelly inn fra benken. I tillegg gikk kapteinsbindet til Salahs lagkamerat, Sadio Mane. De tre “auto-byttene” alene, gav sjakk-esset vanvittige 32 poeng.

Nå er Magnus Carlsen topp ti i verden

Redd for «jinx»

Carlsens bestenotering i det populære spillet er 2397. plass i 2017/18-sesongen. Alt ligger til rette for at han kan toppe den prestasjonen i år, men som han sa da Anne Lindmo kom inn på temaet i hennes talk show «Lindmo» på NRK tidligere i høst, så liker han ikke ta triumfer på forskudd.

– Det er midt i sesongen. Nå føler jeg at du jinxa hele greia for meg, sa han til latter fra publikum.

Men «jinxen» har foreløpig gått nordmannens vei, for siden har han klatret fra 162. plass til 9. plass. Noen ros skal han dog ikke ha for det han mener er «flaks».

– Det er et spill med mye flaks, så det er ukomfortabelt å si at «dette er jeg veldig god i», når det er så mye flaks. I sjakk vet du når du har gjort det bra, og når du har gjort det dårlig, men det er vanskelig for meg å motta ros når jeg har hatt flaks, sa han.

Han fortalte videre hva grunnen var til at han begynte å spille «Fantasy».

– Jeg begynte med sjakk fordi jeg ikke var god i fotball, så dette er min måte på å kunne være litt god i fotball også. Jeg har mye fritid, så da ser jeg en del fotball, og det er min måte å gjøre det litt mer spennende på, sier han.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds