Nå skal Liverpool hevne Napoli-tapet på Ajax

Liverpool fikk helgens kamp mot Wolverhampton Wanderers utsatt etter Dronning Elizabeth den andres bortgang. Dermed fikk ikke Liverpool muligheten til å hevne sist ukes stortap mot Napoli.

Italienerne smadret Liverpool 4-1 og manager Jürgen Klopp må ha spilt filmen fra kampen om og om igjen. de røde spilte en helt forferdelig kamp, der de fleste spillerne spilte langt under pari og der klipp fra kampen nok har blitt spilt gang på gang for at dette er feil som Klopp ikke vil se igjen.

Spillere som Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez gjorde så mange feil at de knapt gjorde seg fortjent til poeng på spillerbørsen. Og Virgil van Dijk ser ikke akkurat ut som verdens beste midtstopper for tiden. Storscorer Mohamed Salah har “mistet det” og bommer langt mer enn han pleier.

Lære

Den kampen er historie og selv om Klopp og spillerne må lære AV den kampen, så er det bare å glemme den raskest mulig.

Nå står Ajax klare allerede på tirsdag. Nederlenderne kommer til Anfield og vant stort over Rangers fra Glasgow i Skottland i sin første gruppespillkamp. Skal Liverpool komme seg videre fra gruppa, så må Ajax slås, så enkelt er dette.

Hvilket lag som Klopp sender utpå tirsdag kveld, er ikke så lett å forutse. Skal han “straffe” spillere som spilte svakt med å hvile dem, så er ikke det akkurat så enkelt, i en situasjon der laget sliter med en del skader. Jordan Henderson, Ibrahima Konaté, Curtis Jones, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Calvin Ramsey og Caoimhin Kelleher er skadet. Det er ikke klart når de er tilbake. Noen kan være tilbake i trening under den kommende landslagspausen, mens andre er forventet å være tilbake noe senere på høsten eller tidlig vinter.

Vise at de duger

Det kan være at Klopp viser sin kløkt og lar de samme spillerne som dummet seg ut i sør-Italia får muligheten til å vise at de duger, ved startplass tirsdag.

Det betyr Alisson Becker i mål, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson på backene, Virgil van Dijk og Joe Gomez på midtstopperplass. James Milner, Fabinho og Harvey Elliott på midtbanen og Mohamed Salah, Roberto Firmino og Luis Diaz i angrep.

Joël Matip kan bli foretrukket som van Dijks midtstopperkollega. Thiago Alcantara tipper vi meget vel kan bli valgt ut på midtbanen i stedet for James Milner og Darwin Nunez kan bli valgt framfor Roberto Firmino.

Ny pause?

Og når Ajax forhåpentligvis er slått, så kan det bli en ny pause for Liverpool og de andre Premier League-lagene. Neste helg skal Dronningen begraves og da vil alt tilgjengelig politi i Storbritannia bli satt inn for å ivareta sikkerheten. Det betyr at det sannsynligvis ikke kan spilles ligafotball denne dagen eller helgen.

En løsning det har vært snakket om er at de lagene som skal til London, bytter, slik at Chelsea må dra til Anfield søndag 18. september. Sannsynligvis stiller lagene seg skeptiske til dette. Dermed blir den siste ligarunden før landslagspausen utsatt slik som helgens ble runde ble.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds