Strategi for chips på Fantasy Premier League

Når bør du bruke Triple Captain? | Chip-strategier på fantasy

Den kaotiske juleperioden har satt sine spor, og nå kommer det både blanke og doble GWs i bøtter og spann. Hvordan utnytter vi de gjenværende chipsene våre på best mulig måte?

Wildcard

Et wildcard er antakeligvis den mest potente chip’en i hele spillet, da du får gjøre ubegrensede permanente endringer på laget ditt. På et såpass sent tidspunkt i sesongen tenker mange at man skal bruke wildcardet for å optimere bruken av en annen chip, for eksempel å bruke wildcardet i GW25 for å fylle laget med spillere som har dobbel i GW26, eller så sent som i GW35 for å legge opp til en DGW36.

Et wildcard bør også fokusere på lagene som har mange utsatte kamper uten ny kampdato, for å optimalisere laget mot doble gameweeks (DGW). Lagene vi først og fremst skal legge merke til her er:

Leicester (4 ekstra kamper)
Arsenal, Burnley, Everton (3 ekstra kamper)
Villa, Spurs, Newcastle, Chelsea (2 ekstra kamper)

Free hit

Det oppsto en ganske unik situasjon i fpl-sammenheng da vi fikk utdelt en ekstra free hit i desember. Har du spart på begge helt til nå kan du bruke dem i to blanke GWs, to DGWs, eller en av hver. De fleste av oss har nok bare én free hit igjen, så pass på å ikke bli for grådig altfor tidlig. Denne chip’en kan bli dyrebar i de store blanke ukene 30 eller 33, da FA cupen fører til utsatte kamper. NB! Her er det også verdt å merke seg at uke 33 kan bli dobbelrunde for enkelte lag som er ute av FA cupen.

Dette er foreløpig de kampene som blir stående i GW30 da samtlige av lagene er ute av FA cupen:
Wolves – Leeds
Villa – Arsenal
Leicester – Brentford

Triple captain

Kanskje den mest opplagte chip’en sålangt i sesongen. Hvis du vil deg selv så vondt at du ikke spiller triple cap i DGW26 da Salah spiller hjemme mot Norwich og Leeds, klamrer du deg kanskje fast i håpet om at Leicester får en trippel GW senere i sesongen.

DGW26 kommer brått på, så her er det viktig å være obs på at to chips ikke kan brukes samtidig. Hvis du wildcarder inn i runde 26 går du altså glipp av muligheten til å triple cappe den runden.

Bench boost

Brukes utvilsomt mest optimalt i en runde der mange lag har doble kamper. Derfor er det nok mange som allerede ser på muligheten for å bruke denne i DGW26, men har du litt mer is i magen vet du at det fortsatt kan komme store doble GWs senere. GW36 er dømt til å bli en stor dobbel GW, da påfølgende midtuke er helt fri for Europaspill og cuper.

Forslag til bruk av chips

Forslag 1:
Triple cap – DGW26
Free hit – BGW/DGW33 og/eller BGW30
Wildcard – GW34 eller 35
Bench boost – DGW36

Forslag 2:
Wildcard – DGW25
Triple cap – DGW26
Free hit – BGW/DGW33 og/eller BGW30
Bench boost – DGW36

*Forslag 3:
Free hit – DGW26
Free hit – BGW30
Wildcard – GW34 eller 35
Bench boost – DGW36
Triple cap – en annen DGW enn 26 og 36

*Denne planen er nok mest gangbar derom du fortsatt har 2 free hits til rådighet og ønsker å gjøre noe litt utenom template. Her vil du med vitende vilje unngå altfor mange spillere fra lagene som blanker i GW27 – Arsenal, Chelsea, Liverpool og Leicester, i det minste frem til GW28.