Oddstips Premier League - Ukens trippel runde 3

Never Change A Winning Team? Og nye mål fra Salah?

Liverpool-manager Jürgen Klopp pleide sjelden å spille med samme førsteellever i to kamper på rad.

Men det var før kampen mot Bournemouth, der de samme elleve som forsmedelig hadde tapt kampen mot erkerivalene Manchester United, fikk muligheten til å reise seg.

Og det gjorde de til gagns, Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Fabinho, Harvey Elliott, Jordan Henderson, Luis Diaz, Roberto Firmino og Mohamed Salah.

Det er vel gjerne sånn at man aldri skal “Change A Winning Team” – endre et vinnende lag. Men ting kan skje. Det er Jürgen Klopp og trenerne som ser spillerne på trening hver dag og skadesituasjonen er litt lysere med Curtis Jones og nykommer Calvin Ramsey er i gang med treningen igjen.

Hvordan følge opp 9-0?

Det gikk jo bra sist og laget sprudler av selvtillit etter storseieren. Sørkystlaget ble sendt tilbake dit de kom fra med 0-9 i kofferten, en tangering av Premier League-rekorden og noen dager senere fikk Cherries-manager Scott Parker sparken som første sportslige ansvarlige på øverste nivå i England.

Den samme elleveren kan bli sendt ut på Anfield-gresset onsdag kveld også, med beskjed om å håndtere Newcastle United.

Men hvordan følge opp en kamp og nullstille etter å ha vunnet 9-0 og spilt en “out-of-this-world”-fotball?

Midtbaneutfordringer

Det har vært skrevet spaltekilometere om Liverpools utfordringer på midtbanen, men timeglasset er i ferd med å renne ut for alle som hadde håpet på en signering av Barcelonas Frenkie de Jong, Leicester Citys Youri Tielemans, Borussia Dortmunds Jude Bellingham (som sannsynligvis kommer i januar eller neste sommer) eller Wolverhampton Wanderers Ruben Neves eller noen andre som har blitt linket til Merseyside-klubben. Det er mange, slik det alltid er under begivenhetsrike overgangsvinduer.

Den som lever får se og erfaring viser at mye kan skje på overgangsvinduets siste dag.

Klopp er veldig klar på at valget av spillere skal være rett. Han kjøper såvisst ikke bare for å kjøpe. en slik spiller var supertalentet Aurelien Tchouaméni fra Monaco. Han glapp og valgte heller å motta lønn fra Real Madrid.

Når skadeproblemene har tårnet seg opp for de helrøde, så har det vært snakk om at de måtte få en midtbanespiller inn. Men nå ser det ikke ut som dette skal skje i dette transfervinduet.

Man skal komme med hardtslående argumenter dersom man mener at de elleve som spilte fra start mot Bournemouth ikke gjorde jobben sin tilfredsstillende. Roberto Firmino var regissør for det meste som skjedde offensivt og fikk fortjent poengsummen 10 av de som satte poengene i Liverpools norske supporterklubbs nettsider.

Men nye skader, en tynn stall og med Newcastle United onsdag kveld og den lokale erkerivalen Everton i tidligkamp lørdag, så kan nye skader dukke opp.

Tre av fem

Liverpool har vunnet tre av de fem siste kampene som er spilt mot de nyrike Geordiene. De to siste har endt uavgjort.

Newcastle United har spilt fire kamper så langt. Tre kamper – mot Brighton & Hove Albion, Manchester City og Wolverhampton Wanderers – har endt uavgjort. Kun en seier er bokført, mot Nottingham Forest i ligapremieren. Laget har også vært i Birkenhead på andre siden av Mersey-elva og slått ut Tranmere United av ligacupen og som ga dem plass i fjerde runde mot Crystal Palace. Liverpool skal møte League One-laget Derby County.

Newcastle United er eid av den saudiarabiske stat og fikk kritikk da de spilte med hvite og grønne drakter i siste kamp, til forveksling lik den saudiarabiske landslagsdrakten i siste borte kamp mot Wolves.

Man må regne med et mye bedre lag enn det som sist gjestet Anfields grønne gress. Newcastle United har handlet flere gode spillere og kan bli et lag å regne med litt bak toppen denne sesongen.

Mo Salah

Liverpool vant altså 9-0 i siste kamp sist lørdag.

En spiller som hadde flere store sjanser i den kampen, men som utrolig nok ikke greide å putte ballen i mål, var storscoreren Mohamed Salah. Utrolig nok. Egypteren har vært frampå med to mål så langt i sesongen, men han har tidvis slitt med å omsette sjanser i tellende mål. Det pleier ikke å skje så ofte for Liverpools populære storscorer. Målene har en tendens å komme på bestilling. Nye muligheter kommer garantert onsdag for den bevegelige spillere som lever av å omsette sjansene og får veldig godt betalt for det. Og som 1. juli skrev under en ny og forbedret kontrakt med Liverpool og alle røde gledet seg.

Skal vi håpe på et hattrick mot Newcastle United og en ny festlig aften foran et fullstappet Anfield?

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds