Ny premier league ball

Ny Premier League-ball skal være “revolusjonerende”

Nike presenterte mandag en fotball med mange og dype riller, som skal gi en mer forutsigbar ballbane. Ballen blir offisiell Premier League-ball fra og med neste sesong.

Designet på den nye Premier League-ballen, Nike Flight, minner mer om en golfball. Den har flere og dypere riller enn de fleste andre baller, og skal ifølge Nike sørge for at det blir færre frispark og langskudd der ballen flakker uforutsigbart i lufta.

Det skal gi bedre arbeidsvilkår for både keepere og spiller, sier selskapet.

Ny Premier League-ball: 30 prosent “sannere” ballbane

Den nye ballen skal ha en ballbane som er «30 prosent sannere» enn Nikes egen forgjenger.

Nike har jobbet med å utvikle ballen i åtte år og har testet ut 68 forskjellige versjoner. Mer enn 800 profesjonelle utøvere har tatt del i testingen av den nye ballen.

– Alt vi gjør har røtter i vitenskapen. Her kan vi måle små forskjeller som kanskje ikke er merkbare for de fleste utøverne, men når de små forskjellene forbedres 68 ganger, blir resultatet et bemerkelsesverdig sprang i måten ballen oppfører seg på, sier Kieran Ronan, Nike-direktør for globalt utstyr.

Daily Mail trekker fram den utskjelte – og av noen elskede – Jabulani-ballen fra VM i Sør-Afrika i 2010. Jabulani-ballen var glatt og ble lett tatt av luften, noe som resulterte i en noe vill og uforutsigbar ballbane. Den nye Flight-ballen blir Jabulani-ballens rake motsetningen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds