Ny Premier League-ball skal være “revolusjonerende”

Nike presenterte mandag en fotball med mange og dype riller, som skal gi en mer forutsigbar ballbane
Ny premier league ball

Nike presenterte mandag en fotball med mange og dype riller, som skal gi en mer forutsigbar ballbane. Ballen blir offisiell Premier League-ball fra og med neste sesong.

Designet på den nye Premier League-ballen, Nike Flight, minner mer om en golfball. Den har flere og dypere riller enn de fleste andre baller, og skal ifølge Nike sørge for at det blir færre frispark og langskudd der ballen flakker uforutsigbart i lufta.

Det skal gi bedre arbeidsvilkår for både keepere og spiller, sier selskapet.

Ny Premier League-ball: 30 prosent “sannere” ballbane

Den nye ballen skal ha en ballbane som er «30 prosent sannere» enn Nikes egen forgjenger.

Nike har jobbet med å utvikle ballen i åtte år og har testet ut 68 forskjellige versjoner. Mer enn 800 profesjonelle utøvere har tatt del i testingen av den nye ballen.

– Alt vi gjør har røtter i vitenskapen. Her kan vi måle små forskjeller som kanskje ikke er merkbare for de fleste utøverne, men når de små forskjellene forbedres 68 ganger, blir resultatet et bemerkelsesverdig sprang i måten ballen oppfører seg på, sier Kieran Ronan, Nike-direktør for globalt utstyr.

Daily Mail trekker fram den utskjelte – og av noen elskede – Jabulani-ballen fra VM i Sør-Afrika i 2010. Jabulani-ballen var glatt og ble lett tatt av luften, noe som resulterte i en noe vill og uforutsigbar ballbane. Den nye Flight-ballen blir Jabulani-ballens rake motsetningen.

Dette gjør ekspertene før GW 8

OLA: Overall rank: 84,188 Fremdeles fornøyd med Wildcard-laget fra forrige runde, men gjør en liten justering i forsvaret, hvor Dias kommer inn for Alonso. Med

Midtbanemysteriet

McTominay og Fred? Hva med Pogba og Matic? Eller Donny van de Beek? Hvordan skal midtbanen til Manchester United se ut? Spørsmålene er mange for Ole Gunnar Solskjær.

Hvordan vinne i Pep-Roulette

Den regjerende seriemesteren fra i fjor har vist strålende form så langt i årets sesong, og har vist seg å fremdeles være giftige fremover, samtidig

Les videre

Siste Nyheter

Dette gjør ekspertene før GW 8

OLA: Overall rank: 84,188 Fremdeles fornøyd med Wildcard-laget fra forrige runde, men gjør en liten justering i forsvaret, hvor Dias kommer inn for Alonso. Med

Gode og dårlige nyheter

Fredagens pressekonferanse brakte både gode og dårlige nyheter for Manchester United-fansen.