Ny sterk Fantasyrunde – nå er han best i Norge

 

Verdensmesteren i sjakk nærmer seg å bli verdens beste i fotballspillet med over sju millioner utfordrere og ligger øverst blant de ca. 200.000 spillerne registrert som norske.

Best i Norge

Lørdag bidro blant annet Dele Alli , Son Heung-min og kaptein Mohamed Salah til at Carlsen skaffet seg 56 poeng totalt og gikk til topps i Norge. Etter mandagskampen mellom Arsenal og West Ham, er Carlsen beste nordmann med 19 poeng ned til nestemann.

Carlsen gjør det også sterkt på total-rankingen der 7,2 millioner managere kjemper om seieren. Med to strake knallrunder er nordmannen fjerde best i verden.

Magnus Carlsen sitt lag “Kjell Ankedal”, ligger nå på fjerdeplass med 1085 poeng totalt.

Førsteplassen innehar overraskende nok tidligere Liverpool-spiller Nick Tanner. Han troner på toppen, 24 poeng foran sjakkmester Carlsen.

Laget:

Ny sterk Fantasyrunde - nå er han best i Norge

Carlsen ligger godt an

Tar man i betraktning at to av spillerne som ligger over Carlsen i sammendraget har brukt to og tre “chips”, ligger nordmannen foreløpig svært godt an i kampen om sammenlagt-seieren.

Magnus Carlsen har ikke brukt en eneste chip så langt i spillet. Til sammenligning har Nick Tanner tatt i bruk samtlige hjelpemidler. Det betyr at Carlsen foreløpig har tre ess i ermet med Bench Boost, Triple Captain og Free Hit. I kjent stil sparer sjakk-esset på kruttet til det virkelig gjelder.

Det er lite sannsynlig at Carlsen kommer til å ta i bruk de tre hjelpemidlene før det virkelig begynner å dra seg til. Som regel lønner det seg å vente til dobbeltrundene kommer rundt April måned.

Henger Carlsen med i teten på våren, blir det spennende å se om han får betalt for tålmodigheten, eller om det blir stang ut med Chip-bruken.

Ikke første gang

Det er heller ikke første gang Carlsen markerer seg i spillet. Forrige sesong var han nummer 111 i verden drøyt halvveis ut i sesongen, og endte til slutt som nummer 24.105.

Sesongen før, altså 2017/18, var Carlsen også svært høyt oppe på resultatlistene med en 2397.-plass totalt.

Tar det «nokså alvorlig»

Carlsen-manager Espen Agdestein har tidligere fortalt Aftenposten at sjakkverdensmesteren er opptatt av å gjøre det godt i managerspillet.

– Jeg vet at han holder på med dette, men jeg vet ærlig talt ikke så veldig mye om hvor mye tid han bruker på det. Det jeg vet er at han tar det nokså alvorlig, sa Agdestein i januar.

Mens fotballkampene pågikk lørdag, var Carlsen opptatt med sitt andre langsjakkparti i kampen om tredjeplassen i Grand Chess Tour-sluttspillet i London. Der fikk han remis mot Levon Aronian etter å ha vært ille ute tidlig i partiet.