Nytt system – og spiller Thiago?

Med en ny overbevisende Manchester City-seier, så har både Arsenal og Liverpool kniven på strupen på Emirates i London søndag ettermiddag.

City leder Premier League med 23 poeng (14 plussmål), to poeng og en kamp mer enn Arsenal på andreplass (tolv plussmål). Liverpool ligger i skrivende stund på en tiendeplass med sine ti poeng, tretten bak lederlaget og to kamper mindre spilt.

Det betyr at de ikke kan tillate seg en ny dårlig prestasjon og reise fra hovedstaden uten poeng søndag kveld.

Nytt system

Hva kommer så Jürgen Klopp med denne gang, bare noen dager siden han for en gangs skyld prøvde noe annet enn sin trofaste 4-3-3-formasjon.

Det er litt vanskelig å forutse.

Liverpool la om til et nytt system i midtukas Champions League gruppespill-kamp mot Rangers. Skottene ble overrasket over en 4-4-2-formasjon, som også kan kalles en 4-2-3-1 eller 4-2-4. Dette er et system som skapt for kanonkjøpet Darwin Nunez. Han har ikke helt kommet ut av startblokkene i rødt to måneder inn i sesongen og tiden for å åpne målkontoen for alvor, er nå.

Han scoret i første ligakamp mot Fulham, men har siden slitt med å finne veien til nettmaskene.

Tilbake til 4-3-3

Da er spørsmålet; tør Klopp å ha fire angrepsspillere på banen, slik han hadde mot Rangers? Fabinho ble benket, mens både Nunez, Salah, Jota og Diaz var på banen. Arsenal er et helt annet kaliber enn de skotske mestrene, så det spørs om Fabinho er tilbake på banen og de spiller i sin trygge og sedvanlige 4-3-3.

En annen ting er at Thiago Alcantara ikke var å se på treningsbildene fra anlegget Kirkby på fredag. Det er et dårlig tegn i forhold til spill. Det kan bety at spanjolen ikke er å finne i Liverpools tropp som har ankommet London.

Men det som også var et gledelig gjensyn mot Rangers, var Klopps Gegenpress, der spillerne tidvis kjempet og presset skottene overalt på banen, noe vi ikke har sett alt for mye av så langt denne sesongen.

Laget

Vi tror at Klopp spiller på det sikre og har en 4-3-3-formasjon når dommer Michael Oliver blåser kampen i gang.

Alisson Becker står i mål.

Trent Alexander Arnold, Virgil van Dijk og Kostas Tsimikas (Robertson er fortsatt skadet) er bankers bak. Joël Matip ligger nok kanskje best an til å spille midtstopper med van Dijk, men Ibrahim Konaté er også klar.

Midtbanen kan være en liten nøtt, dersom Thiago er uaktuell. Fabinho spiller og det samme gjør nok Jordan Henderson. Den siste midtbaneplassen tipper vi går til Harvey Eliott, med Fabio Carvalho og skadefrie Curtis Jones som utfordrere.

Angrepet settes tradisjonelt opp med Mohamed Salah, Darwin Nunez og Luis Diaz, med Diogo Jota og Roberto Firmino som utfordrere.

Kan ikke tape

Det blir en utrolig spennende kamp i London, der Liverpool faktisk ikke har råd til å tape, dersom ambisjonen om Premier League-tittel skal holdes ved like.

Og neste søndag venter det som mange mener er verdens beste lag og spiller for tiden, Manchester City og Erling Braut Haaland, hjemme på Anfield.

Det er kanskje slike store utfordringer et litt vaklevorent Liverpool trenger i disse tider…

Imellom toppkampene skal laget til Ibrox og Skottland for en ny gruppespillkamp i Champions League mot Rangers.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds