Oddstips – Ukens trippel

Endelig satt trippelen! Forrige ukes spalte ga en fulltreffer. Det var en nervøs start hvor det så ut som trippelen skulle ryke på første kampen mellom Liverpool og Aston Villa. På overtid tok Liverpool ansvar og vant kampen. Og resten gikk inn med god margin. Da er spalten kommet ordentlig i gang og ser på rundens kamper med ny giv og optimisme.

Newcastle United – West Ham

Første kamp på rundens trippel er kanskje mellom de lagene som har mest igjen å spille for. Bare på hver sin ende av tabellen. Begge lagene imponerte stort i forrige runde med to viktige seiere over sine tabellrivaler. West Ham viste at de fortsatt klarer å score mål på tross av og mangle spillere som Antonio. Newcastle på sin side klarte å vise at de klarer å score mål når de har fått spillere tilbake som Allan Saint-Maximim. Det mange nok vil bli overrasket over å lese, så er Newcastle det laget som har størst avvik mellom forventede mål og faktiske mål. Det vil si at Newcastle kommer til mange store sjanser, men har ikke hatt gode nok spillere til å innkassere disse sjansene. Det blir derfor ekstra spennende nå som Newcastle har fått tilbake spissen sin som er nettopp god til å utnytte sjansene han får, Callum Wilson. Jeg ser derfor for meg at dette blir et svært underholdende oppgjør mellom to lag som slipper inn mye mål. På de fem siste kampene har West Ham sluppet inn åtte mål, mens Newcastle har sluppet inn syv. Dette kombinert med at nøkkelforsvarspillere som Declan Rice for West ham og Lascelles for Newcastle fortsatt er ute, er det lite som tyder på at nullen skal bli holdt for begge lag. Unibet gir 1,85 odds for at det skal bli over 2,5 mål i denne kampen, og vil bli trippelens første spill.

Over 2,5 mål – 1,85 odds

Wolverhampton – Sheffield United

I forrige runde skrev jeg om hvordan det noen gang ikke handler om hvor godt et lag er, men hvor dårlig laget er. Er det et lag som ser fram til sesongslutt så er det nok Sheffield. I tillegg til å være en av laget med dårligst statisk når det kommer til xG (Expected Goals) og xGA (Exptected Goals Against), har de tillegg fått flere skader på sentrale spillere. Fleck er usikker til denne kampen, og både Billy Sharp og Oli McBurnie er ute resten av sesongen. Dette er tillegg til spillere som allerede er skadet som Berge og Basham. Fanden kommer sjelden alene, og Sheffield United har nå huset fult. Det er kanskje derfor en trøst at nå møter de et lag som har like store utfordringer når det kommer til skade på nøkkelspillere. Wolverhampton har betraktelig sterkere forsvar enn Sheffield, men når det kommer til xG er de to lagene relativt jevne. Wolves mangler spillere som Neto og Jimenez som er sentrale spillere i angrepet deres. I løpet av de siste fem kampene har Wolverhampton bare scoret fem mål. Jeg tror derfor det ikke blir noe fyrverkeri i denne kampen, og kan fort ende med en 0-0 eller 1-0 resultat. Unibet gir 1,60 for at det skal bli under 2,5 mål i denne kampen. Et bankers tippetips, og blir trippelens andre spill.

Under 2.5 mål – 1,60 odds

Leicester – West Brom

Leicester gikk på en skuffende tap i en viktig kamp om Champions League-plassen i forrige runde mot West Ham. Kampen var preget av upresise pasninger og tabber… Nå som Liverpool har begynt å vinne kamper og Chelsea banker på døra, så er dette en kamp Leicester rett og slett ikke kan tape om de skal ha håp om å sikre seg plass til Champions League. Det gjør det ekstra spennende at West Brom kommer til denne kampen med høy selvtillit etter to imponerende seire over Chelsea og Southampton. Siden april har West Brom klatret på statistikktabellen, og rent matematisk kan West Brom fortsatt redde seg fra nedrykk. Jeg tror derfor ikke dette blir en så lett kamp for Leicester som det ser ut på papiret. Det jeg derimot tror er at det blir mål i denne kampen. Begge lagene har vist defensive svakheter. Det kombinert med at Iheanacho for Leicester og Pereira for West Brom er to spillere som er i god form og sentrale spillere for hvert sitt lag. Det skader heller ikke at James Maddison, som er hjertet i angrespillet til Leicester, er antagelig tilbake fra utestengelsen etter å ha fullført straffen sin for å feste i disse koronatider. Unibet gir 1,93 i odds for at det blir over 2,5 mål i denne kampen. Noe som representerer god verdi og er trippelens siste utvalgte.

Over 2,5 mål – 1,93 odds

Oppsummert så består rundens trippel av:

  • Over 2,5 mål i Newcastle – West Ham
  • Under 2,5 mål I Wolverhampton – Sheffield United
  • Over 2,5 mål i Leicester – West Brom

Dette gir en total odds på 5,71. Den røde tråden for denne spalten er målfest eller ikke. Uansett håper vi på god fotball og enda en runde med full pott på trippelen.

Lykke til, og husk å spill med måte.

Registrer deg og få 100% bonus opptil 3000 kroner her

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds