Overgangsrykter - Mac Allister til Liverpool

Offensivt tenner det på alle sylindere, men dette må løses før sesongstart

En ny preseason går mot slutten for Liverpool.

Liverpool har én kamp igjen av oppvarmingskampene før alvoret og poengjakten starter; kommende mandag mot tyske SV Darmstadt 98, på Championship-laget Presten North End sin hjemmebane, Deepdale.

Laget har vært i Tyskland og Singapore og igjen har manager Jürgen Klopp og trenerstaben kjørt spillerne knallhardt for å gjøre de klare til en knallhard og lang sesong i Premier League og Europa League.

I Tyskland slo Liverpool Karlsruher SC (2. Bundesliga) 4-2 (Diogo Jota 2, Cody Gakpo og Darwin Nunez) og i kamp to ble det 4-4 mot SpVgg Greuther Fürth (2. Bundesliga) (Darwin Nunez 2, Luis Diaz og Mohamed Salah).

I Singapore ble Leicester City (Championship) slått komfortabelt 4-0 (Darwin Nunez, Bobby Clark, Diogo Jota og Ben Doak) før Asia-turen ble avsluttet med kamp mot Bundesligaens tittelforsvarere (mange år på rad), Bayern München, der det ble ta 3-4 (Cody Gakpo, Virgil van Dijk og Luis Diaz).

Søndag 13. august klokken 17:30 (norsk tid) skal Liverpool være klare til møtet med Chelsea på Stamford Bridge og konklusjonen med en drøy uke igjen før sesongstarten, er at Liverpool er klare offensivt, på ingen måte defensivt.

Kampen mot Bayern München viste at man blir straffet hardt for defensive feil offensivt. Og la det være sagt med en gang. Til Chelsea-kampen må et midtbaneanker være på plass. Liverpool jager Southamptons stortalent, Romeo Lavia. Muligens vil Southampton si ja, når Liverpool før helgen vil legge inn et tredje og siste bud på overgangsmålet. Championshipklubben ønsker 50 millioner pund for belgieren og budene som er kommet har stadig nærmet seg den summen.

Sannsynligvis vil Jürgen Klopp også ha inn en forsvarsspiller innen ligastart eller i hvert fall i løpet av august. Mange av de samme defensive feilene som ble gjort i fjor, sitter fortsatt igjen, der Liverpool-forsvaret etterlater seg alt for mange rom i bakrom. Leicester City greide ikke utnytte det, Bayern München utnyttet det til gangs.

For å ta Liverpool-laget kronologisk.

Keeper

Alisson Becker er fortsatt den suverene keeperen og fortsatt verdensklasse. Annenkeeper Caoimhin Kelleher er fortsatt i klubben, men kan bli solgt før overgangsvinduet lukkes. Da stepper evigunge Adrián opp.

Forsvaret

Trent Alexander-Arnold har ny frisyre og er fortsatt den gode fotballspilleren han har vært. Det foregår en hard debatt om mannen som ble kåret til verdens beste høyreback for noen sesonger siden er best i forsvar eller på midtbanen. Han starter nok sesongen i forsvar og som vanlig med gode offensive kort på hånden. Det kan bli kjøpt inn en ny høyreback i løpet av august, men i troppen er Conor Bradley tilbake etter utlån, i en mye bedre utgave.

Virgil van Dijk blir forsvarssjef på midtstopperplass i år også og med Jordan Henderson i Saudi-Arabia, så er det nederlenderen som får kapteinsbindet på armen. Det kommer han til å bære med stolthet. Hadde ingen stor sesong i fjor og har litt å revansjere.

Ibrahim Konaté er nok mannen som også denne sesongen får plassen ved siden av van Dijk. Franskmannen er et klart bedre alternativ enn Joël Matip og Joe Gomez. Sistnevnte kan også bli brukt på høyresiden hvis lysten til å flytte Alexander-Arnold lenger opp kommer.

Andrew Robertson er fortsatt bankers på venstrebacken. Har en gresk avløser som har lyst på plassen, men Kostas Tsimikas er langt unna Robertsons klasse. Nå kan denne konstellasjonen endre seg dersom Klopp har lyst til å kjøpe seg til endringer i et forsvar som tidvis har vist seg vaklevorent under press.

Midtbanen

Etter at Henderson, Fabinho og også Milner er borte, så blir midtbanen seende ganske ny ut. Alexis MacAllister (bildet) er Liverpools nye playmaker med draktnummer 10 og er kommet fra Brighton & Hove Albion og bidrar med kreativitet, løpskraft og teknikk. Den argentinske verdensmesteren virker som et funn for Klopps spillestil med gegenpressing, er en god målscorer (Brightons toppscorer siste sesong) og sammenliknes med store spillere som Ilkay Gundogan og Luka Modric.

Dominik Szoboszlai får trøye nummer 8. Ungareren er en suveren box-to-box-spiller som har nese for scoringer. Kanskje er dette sesongen hvor Liverpool skal få flere scoringer fra midtbaneposisjonen?

Den siste midtbaneplassen er litt up for grabs, så lenge Liverpool jakter den defensive midtbanespilleren som skal erstatte Fabinho. Romeo Lavia er nevnt, en overgang som kan bli klar før helgen, dersom Southampton slipper sin spiller når Liverpool kommer med et bud litt nærmere de 50 millionene sørkystklubben krever. André fra Fluminense er også nevnt som en spiller Liverpool kan kjøpe i løpet av august. I troppen finnes også skadeforfulgte Thiago Alcantara, Harvey Elliott, Stefan Bajcetic og Curtis Jones, som har spilt flere av kampene i preseason. Det kommer garantert til å skje ting i løpet av de kommende dagene.

Angrep

Angrepet virker som den lagdelen der Jürgen Klopp har den største hodebryen sett med positivt fortegn. Her virker det som om mange av spillerne virkelig har gjort en god jobb i preseason. Darwin Nunez virker skarpere foran mål, Mo Salah er godt i rute og Cody Gakpo, Diogo Jota og ikke minst Luis Diaz virker som de er på god vei til å ha funnet storformen.

Ungguttene

Og så må det være godt å ha gode unggutter i klubben, som alle fikk vise seg fram under sommerens kamper; Jarell Quansah, Bobby Clark og Ben Doak. Dette kan være spillere som får sine sjanser i løpet av sesongen, spesielt i FA-cup og Carabao Cup (ligacupen).

Og som sagt; mye kan ennå skje på overgangsmarkedet. En ting er det engelske, som stenger ved overgangen av august til september, men med det saudiarabiske overgangsmarkedet som er åpen i tre uker etter at det engelske stenger, så vet man aldri hvilke spillere som blir og drar. Dette er noe blant annet Jürgen Klopp har reagert sterkt i mot.

Konklusjonen er at Liverpool har litt igjen før de kan kalle seg tittelutfordrer. Laget Må ha inn en defensiv midtbanespiller og kanskje også en forsvarsspiller for å korte inn på tittelforsvarer Manchester Citys forsprang. De kan ikke fortsette å slippe inn tre-fire mål i hver eneste kamp. Da blir det en umulig oppgave for angrepsspillerne.

Tabelltips

Men kommer det en klassespiller som defensiv midtbane og Klopp får orden på forsvaret, så bør Liverpool være sikker på topp fire og kan kalle seg en utfordrer til tittelen. Da står det mellom Manchester City (som favoritt denne sesongen også), med Arsenal, Manchester United, Newcastle United og Liverpool som outsidere fra 1 til 5.

I andre enden av tabellen vil det bli en hard kamp for å unngå nedrykk; Wolverhampton Wanderers, Bournemouth, Luton Town, Sheffield United, Nottingham Forest, Everton og muligens også Crystal Palace er lag som nok må finne seg i å kjempe med ryggen mot veggen denne sesongen og vil fordele plassene mellom 20 og 14 seg i mellom. Den bataljen vil nok sannsynligvis bli jevn, der nykommerne Sheffield United og Luton Town nok kan komme til å “skille seg ut” under nedrykksstreken.

I sjiktet over disse – i “ingenmannsland” – tror vi Fulham, Brentford, Burnley og West Ham United befinner seg (på plassene 13 til 10). I sjiktet bak kvartetten i tet vil vi finne Tottenham Hotspur, Chelsea, Brighton & Hove Albion og Aston Villa (på plassene 9 til 6), kanskje med Chelsea som sterkeste lag, som kan blande seg opp blant kvartetten i tet

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds