Overgangsrykter: Barcelona interessert i Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang hadde i likhet med Arsenal ingen god sesong ifjor, og mange har begynt å spørre seg selv om dette er starten på slutten. Nå hevder imidlertid flere kilder at Barcelona skal være interesserte i å hente 32-åringen.

Aubameyang kom til Arsenal i januar i 17/18 sesongen og har siden det scoret 64 mål, fått 15 assist og vært toppscorer i Premier League i 18/19 sesongen.

Alt så lysende ut for Gaboneren som fikk kapteinsbindet og en fet ny kontrakt før forrige sesong. Men selv med ny kontrakt og kapteinsbindet skulle det stoppe litt opp for Auba.

20/21 sesongen ble ikke noen stor sesong og i tillegg til å bare klare 10 mål ble sesongen preget av mye privat trøbbel. Hans mor ble syk, han selv fikk malaria på landslagsoppdrag, var i media på grunn av brudd på corona-restriksjoner og ble utelatt fra troppen i selveste Nord London Derbyet for å ha kommet for sent til spillerhotellet.

Flere og flere Arsenal-supportere begynte å spørre seg selv: Er dette begynnelsen på slutten for Aubameyang?

Tross alt som skjedde forrige sesong var nok de fleste klare til å avskrive det på grunn av alle de formildende omstendighetene (sykdom i familien, egen sykdom og mangel på fans på tribunene) og se frem til en ny og bedre sesong for stjernespissen med det prestisjetunge nr 14 på ryggen.

“Bare det løsner for Auba i pre-season har vi ham nok tilbake i godt gammelt slag snart” virket å være felles oppfatning.

Slik gikk det imidlertid ikke. Ingen scoringer kom fra kapteinen i noen av Arsenals pre-season kamper, og heller ikke i åpningskampen mot Brentford.

Her var nemlig Auba nok en gang utelatt fra troppen, denne gang på grunn av at han i følge Arteta “Ikke følte seg vel”. Både Aubameyang og Lacazette glimret med sitt fravær noe som åpnet døra for Martinelli og Balogun, to unge lovende talenter som mange Arsenal-fans har ønsket å se mer av.

Etter et pinlig 2-0 tap mot et nyopprykket Brentford fikk Arteta igjen spørsmål om stjernespissene.

“De følte seg ikke vel, og det er alt jeg kan si nå” var svaret Arteta ga. Dette satte fart på tastaturene hos mange Arsenal-fans. “Hadde de virkelig vært syke hadde han sagt hva som feilte dem”, “Her ligger det noe mer bak”, “Har lite tro på at begge er syke” var bare noen få av kommentarene man kunne finne på Facebook.

Det var imidlertid lite som kunne backe opp slike påstander helt til søndag. Da kom nemlig ryktene om at Barcelona skal ønske seg enten Auba eller Laca, men at de har Aubameyang som sitt klare førstevalg. Dette kan imidlertid vise seg å bli en komplisert overgang å få til.

Som alle vet etter at Lionel Messi sensasjonelt forlot Barcelona til fordel for PSG sliter Barcelona med økonomien.

Kort fortalt kunne ikke Messi skrive under en ny kontrakt på grunn av La Ligas økonomiske regler som sier at en klubb kun har lov til å bruke en liten prosent av pengene de tjener på lønninger.

Siden Barcelona nå har gått lengre enn vanlig uten store premiesummer fikk de et problem. Det var rett og slett ikke plass til lønninga til det som mange anser som verdens beste fotballspiller. Men vent litt.

Coutinho til Arsenal?

Hvis Barcelona ikke har penger til lønninger, hvordan skal de da kunne signere Aubameyang lurer du kanskje på? Ved å sende en gammel Premier League spiller den andre veien.

Arsenal har i flere sesonger vært linket til Phillipe Coutinho som etter overgangen fra Liverpool ikke har funnet seg til rette i La Liga. Barcelona håper derfor å slå ikke bare to, men tre fluer med en smekk.

Kvitte seg med en spiller som ikke funker for dem, få frigjort en betydelig mengde ukelønn og ikke minst sikre seg en skikkelig stjernespiss. Virker vel som den perfekte løsningen?

Arsenal får Coutinho som de etter ryktene har vært interesserte i i flere år, Barcelona får Aubameyang i retur, og begge klubbene får kvittet seg med en spiller som ikke ser ut til å få det til å fungere i sine respektive klubber. Vel og bra, men hva med ryktene om at Arsenal allerede skal ha pekt seg ut Martin Ødegaard til å fylle den offensive midtbanerollen?

Noen kilder hevder at en Coutinho-avtale ikke skal være ødeleggende for Ødegaard-avtalen mens andre hevder at Arsenal har gått bort fra Coutinho på grunn av hans høye lønnskrav og stadig stigende alder. Hvilke av disse ryktene som får rett vil vise seg.

Barcelona er uansett avhengig av å selge eller kvitte seg med spillere på andre måter for å kunne signere nye spillere. Så gjenstår det bare å se om Aubameyang får overgangen han muligens behøver for å få karrieren opp på beina igjen, eller om han må kjempe for å komme tilbake i storform under Mikel Arteta.