Overgangsvinduets tapere – Premier League

Sesongens overgangsvindu ble utsatt på grunn av koronaviruset og kommer til å vare helt frem til 5. oktober – etter at Premier Leagues fjerde serierunde er ferdigspilt. Det betyr at det fremdeles kan skje mye, men man begynner å se konturene av hvem som har gjort et bra overgangsvindu og hvem som har gjort et dårlig overgangsvindu.

I dette innlegg tar vi for oss de tre lagene vi mener er de tre største taperne av «sommerens» overgangsvindu.

Manchester United

Ole Gunnar Solskjær og laget hans hadde en svært god andre halvdel forrige sesong etter at Bruno Fernandes ankom klubben fra Sporting og tilførte nordmannens mannskap kreativitet og lederskap. Etter at Premier League startet opp igjen midtveis i juni, var det få lag som var like gode som Manchester United. Det så ut som om de var i ferd med å kunne bygge et lag som potensielt kunne vært med og kjempet om ligatittelen denne sesongen, men overgangsvinduet har vært svært skuffende av Ed Woodward og co.

Manchester United har ikke lykkes med å få på plass Jadon Sancho, eller, en høyreving i det hele tatt – en posisjon de har trengt forsterkninger i. Hadde de fått Sancho inn dørene denne sommeren, kunne de fort havnet blant overgangsvinduets vinnere – så god er den 20 år gamle engelskmannen. Men de har ikke fått på plass han, og de har heller ikke forsterket seg defensivt, noe de kunne trengt.

Signeringen av Donny van de Beek er god for å skaffe enda mer bredde i stallen, men det er mye penger for en spiller i en posisjon de har god dekning i – spesielt når de har andre posisjoner som må forsterkes om de skal kunne ta steget opp til et nytt nivå.

Inn:

– Donny van de Beek (fra Ajax), £34,7m

– Odion Ighalo (fra Shanghai Shenhua), lån

 

Ut:

– Alexis Sánchez (til Inter), gratis

– Angel Gomes (til Lille), gratis

– Cameron Borthwick-Jackson (til Oldham), gratis

– George Tanner (til Carlisle), gratis

– Ethan Hamilton (til Peterborough), gratis

– Alex Fojticek (til Blackpool), gratis

– Demetri Mitchell (til Blackpool), gratis

– Kieran O’Hara (til Burton), gratis

– Tahith Chong (til Werder Bremen), lån

– Aliou Traoré (til Caen), lån

– Joel Pereira (til Huddersfield), lån

 

West Ham

West Ham er den mest kaotiske klubben i Premier League, og en Michail Antonio i storform gjorde at de klarte å holde seg unna nedrykk til Championship forrige sesong. Nå ser det ut til at de dårlige avgjørelsene på overgangsmarkedet de siste årene ser ut til å ha tatt igjen og fått konsekvenser for «The Hammers».

Signeringer av tidligere stjernespillere som for eksempel Patrice Evra, Samir Nasri og Alvaro Arbeloa på høye lønninger har ikke vært lønnsomme overganger for klubben, og den dårlige økonomiske situasjonen de har havnet i er mye på grunn av dårlige avgjørelser – og dette har begynt å få konsekvenser. Da West Bromwich puttet £18 millioner på bordet, måtte de seg nødt til å selge en av deres mest lovende spillere, Grady Diangana, til «The Baggies». Dette førte til at klubbkaptein og West Ham-legende Mark Noble gikk ut på Twitter og offentlig uttrykte sin misnøye med avgjørelsen. West Ham har også mister Jeremy Ngakia, nok en spiller som har vist lovende takter.

Det å få inn Tomas Soucek permanent er sannsynligvis en god signering etter det han leverte på lån for klubben forrige sesong, men totalt sett har det vært en dårlig sommer for West Ham. Det at de unngår store utskiftninger i spillerstallen kan være bra ettersom de har manglet kontinuitet, men det å miste Diangana er et stort, stort tap.

Inn:

– Tomas Soucek (fra Slavia Praha), £19,1m

– Ossama Ashley (fra Wimbledon), ukjent beløp

Ut:

– Grady Diangana (til West Bromwich Albion), £18m

– Jordan Hugill (til Norwich), £5m

– Albian Ajeti (til Celtic), £4,5m

– Sead Haksabanovic (til Norrköping), ukjent beløp

– Jake Giddings (til Crystal Palace), ukjent beløp

– Roberto (til Real Valladolid), gratis

– Jeremy Ngakia (til Watford), gratis

­– Veron Parkes (til Fortuna Sittard), gratis

– Stephen Hendrie (til Morecambe), gratis

– Carlos Sánchez (frigitt)

– Pablo Zabaleta (frigitt)

 

Fulham

I forkant av 2018/19-sesongen, etter å ha vunnet playoff-finalen mot Aston Villa på Wembley og sikret opprykket til Premier League, gikk Fulham ut på overgangsmarkedet og brukte ekstremt mye penger på mange forskjellige spillere. Det ble ingen suksess. Laget satte seg aldri og mange av spillerne klarte ikke å spille i lag og tilpasse seg livet langs Themsen.

Denne sommeren har de gjort noe av det samme, selv om de har brukt langt mindre penger enn forrige gang. De har fått inn syv nye spillere til denne sesongen, og fellestrekket er at de fleste av dem er helt greie spillere. De har ikke hentet noen få svært gode, men en god del ganske gode. Spillerstallen til Fulham var langt ifra god nok til å holde seg i Premier League før disse signeringene, men de har ikke blitt så fryktelig styrket etter sommerhandelen.

Inn:

– Anthony Knockaert (fra Brighton), £15m

– Harrison Reed (fra Southampton), £6m

– Kenny Tete (fra Lyon), £3m

– Antonee Robinson (fra Wigan), £1,9m

– Alphonse Areola (fra PSG), lån

– Ola Aina (fra Torino), lån

– Mario Lemina (fra Southampton), lån

 

Ut:

– Cody Drameh (til Leeds), ukjent beløp

– Magnus Norman (til Carlisle), gratis

– Cyrus Christie (til Nottingham Forest), lån

– Marcus Bettinelli (til Middlesbrough), lån

– Alfie Mawson (til Bristol City), lån

– Steven Sessegnon (til Bristol City), lån

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds