Overgangsvinduets vinnere: – tre lag har utmerket seg

Sesongens overgangsvindu ble forsinket på grunn av koronaviruset og strakk seg helt frem til 5. oktober – etter at Premier Leagues fjerde serierunde var ferdigspilt. Selv om det er tidlig å dømme overgangene, begynner man å se konturene av hvem som har gjort et bra overgangsvindu og hvem som har gjort et dårlig overgangsvindu.

I dette innlegg tar vi for oss de tre lagene vi mener er de tre største vinnerne av «sommerens» overgangsvindu.

Chelsea

Forrige sommer, 2019, hadde nyansatte Frank Lampard ikke lov til å hente spillere på grunn av Chelsea sin overgangsnekt, men denne sommeren har de virkelig gått hardt ut, hentet flere stjernespillere og utnyttet det at de ikke brukte penger på spillere forrige sesong.

Timo Werner ble lenge linket med en overgang til Jürgen Klopps Liverpool, men Lampard klarte å overtale tyskeren til å heller komme til London og Stamford Bridge – og det er rett og slett en prestisjesignering av Chelsea. Det å være attraktive nok til å få inn Werner viser at Chelsea er en av de virkelig store tungvekterne på overgangsmarkedet. Mye av det samme gjelder det å få inn Kai Havertz.

Ellers har de gjort smarte signeringer i midtstopperne Thiago Silva og Malang Sarr gratis, i tillegg til å fylle ett hull i stallen ved å signere venstreback Ben Chilwell fra Leicester. Hakim Ziyech er også en ekstremt god spiller å få inn i stallen, og angrepet til Chelsea har ekstremt god dekning og mange mulige kombinasjoner som gjør at de kan tilpasse seg hvilken motstander de møter.

De har også fått på plass en keeper i Edouard Mendy, noe som sårt trengtes etter Kepa Arrizabalaga sine horrible prestasjoner forrige sesong.

Det er få overgangsvinduer som har vært bedre enn Chelsea sitt sommeren 2020. Det blir spennende å se hvor fort Lampard klarer å få alle de nye spillerne til å bygge relasjoner og spille som et skikkelig lag sammen med de andre spillerne i klubben.

 

Inn:

– Kai Havertz (fra Bayer Leverkusen), £72m

– Ben Chilwell (fra Leicester), £50m

– Timo Werner (fra RB Leipzig), £47,5m

– Hakim Ziyech (fra Ajax), £33,6m

– Edouard Mendy (fra Rennes), £22m

– Xavier Mbuyamba (fra Barcelona), ukjent beløp

– Thiago Silva (fra PSG), gratis

– Malang Sarr (fra Nice), gratis

 

Ut:

– Álvaro Morata (til Atlético Madrid), £59,2m

– Mario Pasalic (til Atalanta), £13,5m

– Nicolas Tié (til Vitória Guimaraes), ukjent beløp

– Willian (til Arsenal), gratis

– Pedro (til Roma), gratis

– Josh Grant (til Bristol Rovers), gratis

– Ethan Ampadu (til Sheffield United), lån

– Kenedy (til Granada), lån

– Ross Barkley (til Aston Villa), lån

– Ruben Loftus-Cheek (til Fulham), lån

– Malang Sarr (til Porto), lån

– Marco van Ginkel (til PSV), lån

– Victor Moses (til Spartak Moskva), lån

– Michy Batshuayi (til Crystal Palace), lån

 

Everton

Det er få lag som har forbedret midtbanen sin like mye som det Everton har gjort i dette overgangsvinduet. Abdoulaye Doucouré har vært god i flere sesonger for Watford og Allan har vært hjertet i det beste Napoli-laget på svært lenge.

Og så har de fått på plass selveste James Rodriguez for bare £20 millioner – det er potensielt overgangsvinduets beste signering. Rodriguez kommer til å tilføre laget ekstremt mye kreativitet, noe som sannsynligvis komemr til å gjøre at både Richarlison og Dominic Calvert-Lewin får en «boost» i sine tall.

Ancelottis mannskap kunne trengt en forbedring i midtforsvaret og på keeperplass, men å få inn Allan, Doucouré og Rodriguez er ekstremt god business av eier Farhad Moshiri og co. Man skal ikke se bort fra at «The Toffees» kan være med og utfordre de etablerte «topp 6-lagene» denne sesongen.

Inn:

– Allan (fra Napoli), £22,5m

– James Rodríguez (fra Real Madrid), £20m

– Abdoulaye Doucouré (fra Watford), £20m

– Ben Godfrey (fra Norwich), £20m

– Niels Nkounkou (fra Marseille), £240k

– Robin Olsen (fra Roma), lån

 

Ut:

– Morgan Schneiderlin (til Nice), £2m

­– Fraser Hornby (til Reims), £1,8m

– Kieran Dowell (til Norwich), ukjend beløp

– Maarten Stekelenburg (til Ajax), gratis

– Morgan Feeney (til Sunderland), gratis

– Sandro Ramirez (til Huesca), gratis

– Oumar Niasse (frigitt)

– Moise Kean (til PSG), lån

– Theo Walcott (til Southampton), lån

– Nathangelo Markelo (til Twente), lån

 

Newcastle

Newcastle og Steve Bruce holdt seg med god margin forrige sesong, men laget slet spillemessig og hadde en god del flaks som klarte å skaffe seg så mange poeng som de gjorde. Angrepsspillerne ble isolerte på topp og laget slet med å skape sjanser, i tillegg til å ikke ha et skikkelig etablert spill.

Nå har de fått inn fire spillere med Premier League-erfaring i Callum Wilson, Ryan Fraser, Jamal Lewis og Jeff Hendrick – fire spillere som alle fyller hull i spillerstallen. Wilson og Fraser kommer sannsynligvis til å levere bra med målpoeng, mens Lewis kan utvikle seg til å bli en av de bedre venstrebackene i Premier League.

Man skal ikke se vekk fra at de nye signeringene gjør at Steve Bruces Newcastle får en framgang denne sesongen – både resultatmessig og ikke minst spillemessig.

Inn:

– Callum Wilson (fra Bournemouth), £20m

– Jamal Lewis (fra Norwich), £15m

– Rodrigo Vilca (fra Deportivo Municipal), ukjent beløp

– Jeff Hendrick (fra Burnley), gratis

– Mark Gillespie (fra Motherwell), gratis

– Niall Brookwell (fra Liverpool), gratis

– Ryan Fraser (fra Bournemouth), lån

 

Ut:

– Jack Colback (til Nottingham Forest), gratis

– Freddie Woodman (til Swansea), lån

– Florian Lejeune (til Alavés), lån

– Yoshinori Muto (til Eibar), lån

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds