På denne måten holder Leeds plassen i Premier League

Leeds er avhengige av å få hjelp fra Bournemouth og West Ham for å sikre seg plassen i Premier League i 2023/2024.

Før siste runde er det Everton som ligger best an med 33 poeng, mens Leicester og Leeds ligger under streken med 31 poeng. Leicester har langt bedre målforskjell enn de liljehvite, -18 mot -27. Det betyr at Leeds må vinne hjemme mot Tottenham, men i tillegg til det må Bournemouth vinne borte mot Everton, mens Leicester taper eller spiller uavgjort mot West Ham.

Oddsen for at Leeds vinner mot Tottenham er 2,75
Oddsen for at Everton taper mot Bournemouth er 6,25
Oddsen for at Leicester ikke vinner mot West Ham er 1,61

Når vi legger inn de forskjellige utfallene i en oddskupong hos ComeOn, gir det en totalodds på 27,37. Omregnet til prosent gir det Leeds en 3,65% sjanse for å holde plassen i Premier League. 

Spill på Premier League her: Sett inn 100 kroner, spill for 600 kroner

Kan gå videre på målforskjell

Det finnes også flere utfall hvor Leeds kan gå videre på målforskjell.

Dersom Everton spiller uavgjort mot Bournemouth, og Leicester ikke vinner sin kamp, må Leeds vinne med minst tre mål mot Tottenham. Vinner Leeds med tre mål mot Tottenham er Leeds bedre enn Everton på antall mål scoret. Dette utfallet gir en totalodds på 163, og omregnet til prosent blir sannsynligheten 0,61%

Dersom Leicester vinner sin kamp med ett mål, og Everton spiller uavgjort eller taper, må Leeds vinne med 10 mål mot Tottenham. Dette tredje scenarioet er så usannsynlig at vi ikke finner passende spill å regne på, og oddsen ville sannsynligvis nærmet seg sjansen for å vinne i lotto. Med andre ord så nærme 0% som det går an å komme.

Når vi legger sammen de forskjellige utfallene gir det Leeds 4,25% sjanse til å holde plassen. Tar vi i tillegg høyde for marginene til bookmakerne, kan vi si at Leeds har rundt 5% sjanse for spill i Premier League i 2023/2024-sesongen. 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds