På tide å dra?

Manchester United-spiller Jesse Lingard er med i Solskjærs PL- og CL-tropp, men han har fortsatt ikke fått tillit i noe annet enn cupfotball av nordmannen så langt denne sesongen.

Lingard var ryktet bort i sommervinduet, men noen overgang ble det ikke. Nå kikker Lingards representanter på ulike muligheter for hvordan han kan få spilt mer fotball. Et utlån til Real Sociedad er blant avtalene som skal være mest aktuelle.

Om det er spilleminutter han vil ha er det forståelig at de kikker. Da stormen sto som verst rundt United, var det ikke uvanlig at Lingard ble nevnt som en del av problemet. I kjølvannet av diskusjonene har han fått sitte på benk to PL-kamper, og én CL-kamp. Begge kampene har han blitt sittende på benk fra første til siste fløyteblås.

Lingard (27) er i sin beste alder, og med ett år igjen av avtalen med United, som for øvrig inneholder opsjon om et års utvidelse, ser tallene hans så langt denne sesongen alt annet enn lovende ut for fremtidig spilletid.

Selv om flere klubber er i dialog med Lingards personlige apparat har det ikke kommet noen offisielle bud til Manchester United for Jesse Lingard. Forrige sesong spilte han 40 kamper for klubben, og scoret fire mål.

Han har heller ikke fått tillit hos landslaget, hvor han ikke har spilt kamper siden juni 2019. Spoler du tiden tilbake til 2018 så fremtiden til Lingard annerledes ut, og Sky Sports har utnevnt Lingard som en av «England’s forgotten 2018 World Cup heroes».

–Det er lett å glemme hvor god Jesse Lingard egentlig var for England i sommeren 2018. Han startet hver storkamp, og spilte 120 minutter i skjebnesvangre kamper som kampene mot Colombia og Kroatia, forteller Sky Sports-reporter Kaveh Solhekol.

Solhekol mener også at Lingards førsteprioritet er å komme seg tilbake i varmen i klubbfotballen, og at hans beste sjanse for å få til det er å bytte klubb når overgangsvinduet åpner i januar.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds