På tide å hvile Alexander-Arnold og Salah, Klopp?

Forsvarsspiller Trent Alexander-Arnold har fått mye kritikk for en heller skral sesongstart og landslagssjef Gareth Southgate vil ikke ha han i Englands-troppen fordi han er for svak defensivt. Trent lykkes ofte offensivt, men er nå bedt om å skjerpe seg bakover på banen.

Mohamed Salah kritiseres også. Han skrev under en ny og forlenget kontrakt med de røde 1. juli, men har siden funnet veien til nettkjenningene vanskelig. Han har mange sjanser, men det har på ingen måte vært noen enkel sesongstart for han heller.

Tøff oktober

Premier League-lagene har en tøff oktober tett med seks kamper (inkludert kampene siste helg), der det også er tre kamper i gruppespillet i Europa. I dag tar Liverpool i mot Rangers i gruppespillet i Champions League.

Skadesituasjonen i klubben er lysere enn det har vært og det er nok et spørsmål som Jürgen Klopp vurderer. Er det på tide å hvile de to spillerne som har vist dårligst form og som har vært et godt bilde på vanskelighetene som Liverpool har hatt så langt denne sesongen.

Det er ingen tvil om at Trent og Mo er gode fotballspillere. Men spørsmålet er om Klopp nå skal hvile dem og la de få forberede seg best mulig til ligakampene mot de to beste lagene i England så langt i sesongen. Ligaleder venter på Emirates Stadium i London kommende søndag, mens Manchester City kommer til Anfield søndagen etter. Innimellom der er det også en kamp mot Rangers i Champions League på bortebane.

Nå er det ikke sikkert at Klopp gjør dette. Mulig tenker han som så at det beste for at en fotballspiller som skal få tilbake selvtilliten er å spille. Det er mulig, men i en ideell verden så skal også dårlige kamper få konsekvenser. Det er ikke så enkelt når skadesituasjonen er så vanskelig som det den har vært i Liverpool.

Calvin Ramsey har vært skadet siden han kom fra Aberdeen i sommer. Kanskje hadde det vært lurt å la 19-åringen få debuten sin mot sine landsmenn på Anfield i kveld?

Alternativer foran

I angrepsposisjonen ser det også lysere ut med atskillig flere alternativer nå enn for bare noen uker siden.

Roberto Firmino spilte bra sist og scoret to mål. Luis Diaz kom sent hjem fra landslagsspill, men bør få startplass nå. Diogo Jota er en annen skadeforfulgt spiller, som bør få spille mye. Darwin Nunez ble også benket fra start sist og som også pusher en startplass.

Ibrahim Konaté er også skadefri og kan endelig gå inn som midtstopperkollega for Virgil van Dijk igjen. Nederlenderen er en annen som har vært høyst variabel i prestasjonen denne sesongen, men sannsynligheten for at han benkes i dag er mikroskopisk. Sammensetningen på midtbanen kan det også settes spørsmålstegn ved. Fabinho, Jordan Henderson og Thiago Alcantara er det mest sannsynlige, men her er både Harvey Elliott og Fabio Carvalho som ønsker å melde seg på.

Selvtillit

Men så kan det altså hende at Klopp tenker helt annerledes i sitt laguttak til Rangers-kampen, som er viktig for å fortsette en god trend etter en skral start med 1-4 mot Napoli.

En ting er sikkert. Liverpool må framstå som et helt annet lag nå enn hva tilfellet har vært i de siste kampene, der det har virket som om de spiller med nervene langt utenfor den røde drakten. Skal Liverpool ha noen forhåpninger om å være med i toppen og langt i Europa, så må spillerne raskt finne tilbake til den gode selvtilliten som vanligvis preger laget. Klopps lag står opp til eksamen opptil flere ganger i oktober.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds