På tide at Liverpool spiller en god ligakamp igjen?

Liverpool har gjort to meget svake kamper i ligaen, 0-1-tap for Nottingham Forest på City Ground og 1-2 for Leeds United på Anfield.

Oppturene (i hvert fall resultatmessig) har vært i Champions League, der Ajax (3-0) og Napoli (2-0) ble slått på henholdsvis borte- og hjemmebane.

Vrien bortekamp

Nå venter Tottenham Hotspur i ettermiddagskamp på søndag. Spurs sliter med skader. Sist ankommet på sykestua er Son Heung-min som pådro seg en ansiktsskade i Champions League-kampen mot Marseille i midtuka. Fra før er blant annet svenske Dejan Kulusevski skadet, noe som gjør at alternativene i angrep er få.

Men Bruno Conte har en bred stall og dette kommer til å bli en stor utfordring for Liverpool, som virkelig trenger en opptur etter to meget svake kamper i ligaen.

Tre kamper gjenstår for Liverpool før fotballen tar VM-pause. Etter Spurs, venter Derby County i ligacupen, før Southampton kommer til Anfield neste lørdag. Skal Liverpool ha noen forhåpning om å holde følge med de øverste lagene, så bør de dra fra London med tre poeng søndag.

Arsenal leder Premier League med 31 poeng, foran Manchester City (29) og Tottenham Hotspur (26). Så følger Newcastle United (24), Manchester United (23), Chelsea (21), Fulham (19) og Brighton & Hove Albion (18), før vi finner Liverpool og Crystal Palace med 16 poeng på henholdsvis niende- og tiendeplass. Av disse har Spurs, Newcastle United og Fulham tretten kamper, de andre tolv.

Liverpools lag

Manager Jürgen Klopp må sende ut sine beste menn på Tottenham Hotspur Stadium søndag. Selv om skadesituasjonen fortsatt er krevende og sentrale spillere er ute, så er det en god ellever som sendes utpå i London.

Alisson Becker kommer til å vokte målet, som vanlig.

Trent Alexander-Arnold spiller høyreback, Ibrahima Konaté og Virgil van Dijk (bildet, som tapte sin første ligakamp på Anfield etter over 70 kamper sist) midtstoppere og Andy Robertson blir venstreback. Greske Kostas Tsimikas har gjort sine saker bra han, men vi tror det blir skotten som skal håndtere venstresiden bak denne gang. Alexander-Arnold har hatt en høyst variabel høst i rødt og James Milner har vikariert der flere ganger, men han er tvilsom foran helgens kamp.

Midtbanen er en vrien nøtt for Klopp i disse tider. Fabinho er ikke i form og som en engelsk fotballekspert sa om brassen etter kampen mot Napoli; “Det virker som han løper med murstein i fotballskoene”. Til tross for dette har ikke Liverpool særlig med alternativer til han på defensiv midtbaneplass.

Kreative Thiago Alcantara er bankers på midtbanen. Den siste midtbanespilleren tipper vi blir Harvey Elliott, men her er også Fabio Carvalho, anvendelige Curtis Jones og Jordan Henderson gode alternativer.

Luis Diaz og Diogo Jota er fortsatt langtidsskadet, noe som betyr at Roberto Firmino, Darwin Nunez og Mohamed Salah blir å finne i angrepet i et 4-3-3-oppsett.

Klopp spilte 4-4-2 mot Napoli og lot Nunez starte på benken. Et alternativ er også å spille med Carvalho framme i stedet for Firmino, men sannsynligvis starter han på benken.

Pris

Jürgen Klopp ble onsdag denne uken tildelt den prestisjetunge prisen “Freedom of the City of Liverpool”.

Prisen gis til en person som en anerkjennelse for deres eksepsjonelle bidrag for byen og dens innbyggere.

 

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds