PFA vil advare PL-spillerne mot bruk av snus

Snus blir stadig mer populært blant Premier League-stjernene. 

Den engelske spillerforeningen (PFA) vil lansere en kampanje denne sommeren for å advare spillere mot risikoen av bruk av snus, skriver The Athletic.

Det svensk-produserte tobakkproduktet er forbudt å selge i Storbritannia og andre EU-land, men det er lovlig å bruke det og det bryter heller ingen antidopingregler.

Snus, PFA

Det har vært store bekymringer innenfor sporten, blant leger og managere, om de potensielle helseeffektene, som for eksempel fare for avhengighet, økt kreftrisiko, diabates og hjerte- og karsykdommer.

Flere Premier League-spillere, som Jamie Vardy, Victor Lindelof og Emil Krafth, har innrømmet egen bruk av snus. Flere hevder å ha sett snusposer ved innbytterbenkene i løpet av kamper, mens én manager har estimert at rundt 35-40 prosent av spillere bruker produktet, ifølge The Athletic.

The Rise of Snus Among Soccer Pros In Europe - KillTheCan.org
Leicesters Jamie Vardy med en snusboks.

En forskning, utført av The Athletic, avslører at bruken av snus er utbredt gjennom alle deler av engelsk fotball, inkludert i akademiene, hvor gutter helt nede i 13-årsalderen har blitt sett med tobakkproduktet.

Den engelske spillerforeningen (PFA) vil nå, for første gang, starte en kampanje for å advare mot og utdanne spillere om produktet: – Selv om snus ikke er forbudt å bruke i England, så vil spillerne motta tydelig og korrekt informasjon om produktet for å hjelpe dem å ta gjennomtenkte avgjørelser knyttet til helsen, skriver PFA.

Jadwal Man City Vs Liverpool di Piala Liga Inggris Halaman all - Kompas.com

Etter to uker med landslagspause så returnerer Premier League på skjermen kommende lørdag. Runden sparkes i gang på Etihad Stadium klokken 13:30, hvor Manchester City tar imot Liverpool.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds