PGMOL innrømmer VAR-tabber – glemte å tegne offside-linje

Det ble en skandale-helg for Premier League-dommerne. 

Den engelske dommerforeningen PGMOL har innrømmet at menneskelige feil hos VAR var grunnen til feilaktige avgjørelser i Arsenal-Brentford og Crystal Palace-Brighton.

PGMOL bekrefter at de har kontaktet både Arsenal og Brighton etter VAR-tabbene: – Vi kan bekrefte at dommersjef Howard Webb har kontaktet både Arsenal og Brighton for å erkjenne og forklare de betydelige feilene i VAR-arbeidet som ble gjort i deres respektive Premier League-kamper lørdag, skriver de på Twitter.

Arsenal mot Brentford 

Arsenals hjemmekamp mot Brentford lørdag endte med poengdeling etter Ivan Toney satte inn utligningen kort tid før slutt. VAR-dommer Lee Mason brukte lang tid på å sjekke målet for en potensiell offside på Ethan Pinnock, men bestemte til slutt å godkjenne målet.

I etterkant viste det seg at Mason hadde undersøkt feil situasjon. Daily Mail avslører nemlig at Mason hadde glemt å tegne opp offside-linjer på Brentfords Christian Nørgaard. Nørgaard befant seg i en offside-posisjon da han mottok ballen og til slutt assisterte Toneys utligning.

Arsenal and Brighton on wrong end of poor VAR calls on bad day for officials
Brentfords Christian Nørgaard var offside, men Lee Mason glemte å tegne opp offside-linjen på dansken. (BBC)

Arsenals to tapte poeng mot Brentford kan ha en stor påvirkning på tittelkampen mot Manchester City, som nå kun er tre poeng bak London-klubben.

 

Crystal Palace mot Brighton

Også i oppgjøret mellom Crystal Palace og Brighton ble det gjort en menneskelig feil av VAR.

Da Brightons Pervis Estupinan satte ballen i mål etter 32 minutter ble målet feilaktig annulert av VAR.

VAR-dommer John Brooks så ut til å tegne offside-linjen fra feil Palace-spiller. Brooks så ut til å tro at James Tomkins var den Crystal Palace spilleren som sto nærmest eget mål, men bildene viser tydelig at linjen skulle blitt tegnet fra Marc Guehi, som opphevet offsiden på Estupinan.

Kampen endte til slutt 1-1 på Selhurst Park.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds