FPL Pre season analyse - Chelsea

Pre-season analyse – Chelsea

Der spørsmålstegnene var mange hos Chelsea før forrige sesong ser ting ut til å roet seg litt ned før denne sesongen. Tuchel later til å ha funnet en stamme i laget som han er fornøyd med, og det er vi fpl-managere fan av. Der det i fjor virket nærmest umulig å spå hvilke fantasy-assets som ville slå til hos de blå, kan vi i år si med ganske stor sikkerhet hvem som kommer til å bære store deler av lasset:

Forsvar og keeper:
Edouard Mendy (6.0) ser ut til å ha befestet posisjonen sin som førstekeeper, mens andrekeeper Kepa ryktes bort. Mendy kan skilte med utrolige 11 clean sheets i ligaen siden Tuchel tok over rundt juletider. Hvis han kan opprettholde det over en hel sesong kan han latterliggjøre prislappen.

To andre som kan gjøre prislappen til skamme er Chelseas vingbacker Ben Chilwell (6.0) og Reece James (5.5). Vingbacker i et solid forsvar har vært suksessoppskrifter i fantasy tidligere (jfr. TAA, Robbo, Doherty, Digne, Baines), og Tuchel ser ut til å trives godt med vingbacker i et 3-4-3-system.

I midtforsvaret er det litt mer konkurranse om plassene, men Tuchel ser ut til å foretrekke T. Silva (5.5), Azpilicueta (6.0) og Rudiger(5.5) når disse er skadefrie. Forvent at både målfarlige Zouma (5.5) og budsjettvennlige Christensen (5.0) får en kamå i ny og ne. Azpilicueta vil nok også starte noen av kampene på backen istedenfor R. James.

Midtbane:
De to sentrale midtbanespilleplassene har blitt befestet av Jorginho (6.0) og Kanté (5.0), men ingen av disse er jevne fantasy-assets. Fremover i banen er det et eldorado av offensive midtbanespillere å velge i for Tuchel, men Ziyech (7.5) kan takke Timo Werner for at han ikke er blitt ligaens hakkekylling, og mens Christian Pulisic (8.0) har brukt sommeren på å trikse på utrydningstruet fisk, har Kai Havertz (8.5) og Mason Mount (7.5) bare fortsatt å vise sin kvalitet på den internasjonale scene, så det er nok de to sistnevnte som er mest aktuelle i fantasy-øyemed.

Angrep:
Det var stilt enorme forventninger til Timo Werner (9.0) før forrige sesong, og han HAR vært spektakulær, bare ikke på den måten vi kanskje forventet. Det er nemlig de utrolige bommene til spissen som har fått mest oppmerksomhet. Det er lett å glemme at han hadde 18 målpoeng forrige sesong, og han har absolutt de underliggende tallene til å gjøre prislappen sin til skamme. Dersom Werner fortsetter å slite foran mål kan vi nok også få se noen starter for Tammy Abraham (6.5) eller Michy Batshuayi (5.5), men ikke se bort ifra at Chelsea ser etter en ny goalgetter. Det ser ut til å være den siste brikken som mangler i puslespillet, hvis man kan sette fingeren på noe hos CL-vinneren.

Se opp for:
– Mason Mount (7.5) – Hvis man ser på andre spillere som er så toneangivende i et topplag som Mason Mount snakker vi gjerne 10-12 millioners-klassen, og det er selvfølgelig en grunn til at Mount ikke koster det samme som KDB, Bruno og Salah, men i tillegg til at han er svært sentral i Chelseas angrepsspill er han også fus på en del frispark og cornere. At han kan overgå de forrige sesongenes 13 målpoeng er det vel få som betviler. Key stats: xA/90 på 0.26 og Shot creating actions/90 = 4.50
– Kai Havertz (8.5) – Den tyske unggutten hadde litt startvansker i den blå trøya, men ut over våren begynte han å se ut som et reelt fantasy-alternativ. Av nøkkelstats har han blant 0.37 xG/90, noe som er høyere enn eksempelvis Danny Ings, Phil Foden og utrolig nok selveste Heung Min Son. Dersom Tuchel ikke henter noen ny spiss kan det fort hende at Havertz starter sesongen i en enda mer fremskutt posisjon enn Werner, så det er fullt mulig at Havertz er en spennende mulighet.
– Ben Chilwell (6.0) – Vi snakket tidligere om hvor  eksplosive våpen offensive backer kan være på fantasy, særlig i et så defensivt solid lag som Tuchel har gjort av Chelsea. Kombinert med gode sjanser for 15+ Clean Sheets i løpet av sesongen kan Chilwells 0.21 xA+xG/90 fort bli en must have til 6.0.

Styr unna:
– Christian Pulisic (8.0) – Pulisic er prakteksempelet på en fantasyspiller som består øyetesten med glans, men ikke leverer stabilt nok til å være et reelt fantasy-alternativ. Sleng han gjerne inn som en diff i enkeltrunder, men dette er neppe mannen som skal dra lasset gjennom sesongen.
– Thiago Silva (5.5) – Til tross for alderen holder brasilianeren godt med på tempoet i PL, men han er ingen stor fantasy-spiller. Han har litt av den brasilianske “villskapen” i seg, noe som resulterer i situasjoner der han drar på seg både gule og røde kort. Kjøp heller Reece James til samme pris.
– Callum Hudson-Odoi (5.5) – Hudson-Odoi er en flott spiller, men i Chelseas enorme utvalg av offensive ressurser ser jeg ikke for meg at han kommer til å få mange 90-minuttere i løpet av kommende sesong. Hvis det er en risiko du er villig til å ta er han en spennende mulighet til 5.5, men slike “impact players” er sjeldent stor suksess på fantasy.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds