Det skapte store reaksjoner da Premier League torsdag skrev en pressemelding hvor de sa at helgens runde skulle spilles som planlagt.

Enda flere reaksjoner kom da statsministeren i Storbritannia Boris Johnson uttalte følgende under en pressekonferanse om korona.

– Vi følger vitenskapen, og for øyeblikket et det ingen medisinske grunner til å forby slike arrangementer, sa statsministeren.

Fredag bekrefter Premier League og English Football League (EFL) at Premier League, Championship, League One, League Two og FA Women’s Super League vil bli utsatt til tidligst 4. april. Da vil saken diskuteres på nytt.

– Vi ønsker Mikel Arteta og Callum Hudson-Odoi rask restitusjon, det samme ønsker vi at alle andre som er påvirket av viruset har, sier Premier Leagues administrerende direktør Richard Masters.

– Vi jobber tett med klubbene, myndighetene, FA og EFL og kan forsikre alle om at helsen til spillere, ansatte og supportere er vår prioritet, sier Masters i et skriv som er lagt ut på Premier Leagues hjemmesider.

Trener og spiller testet positivt

Like før midnatt torsdag offentliggjorde Arsenal en pressemelding hvor de bekreftet at manager Mikel Arteta hadde pådratt seg koronaviruset.

– Dette er veldig skuffende. Jeg tok testen etter å ha følt meg dårlig. Jeg vil være tilbake på jobb så fort jeg får lov, sa Arteta til klubbens hjemmeside.

Det er allerede bekreftet fra Premier League at Arsenals kamp mot Brighton på lørdag blir utsatt. Like etter nyheten om Artetas positive test, kom Premier League med en melding om at de fredag ville holde et krisemøte sammen med klubbene fredag.

I natt kom også beskjeden om at Chelseas stortalent Callum Hudson-Odoi også hadde testet positivt på koronaviruset. Der kunngjorde blåtrøyene fra London at hele førstelaget, trenerteamet og flere ansatte i klubben vil isoleres.

Fredag formiddag la 19-åringen ut en video på Twitter, hvor han sa at han var blitt frisk igjen, men kom til å følge myndighetenes råd og anbefalinger i tiden fremover.

Ekspert: – En handlingslammet ledelse

Noen timer senere opplyste også Everton på sine hjemmesider om at hele troppen og trenerteamet var satt i karantene etter at en spiller hadde vist symptomer på viruset.

Flere klubber påvirket av viruset

Tidligere torsdag ble det også bekreftet fra Leicester at flere av deres spillere var satt i isolasjon etter å ha vist symptomer på viruset. Manchester Citys venstreback Benjamin Mendy er også satt i karantene etter at et familiemedlem av ham fikk symptomer på viruset.