Premier League innrømmer VAR-tabbe – beklager til Lampard

Premier League har unnskyldt seg til Everton-manager Frank Lampard for en feilaktig VAR-avgjørelse i kampen mot Manchester City. 

Lørdagens Premier League-kamp mellom Everton og Manchester City endte med en 1-0 seier til bortelaget. Phil Foden sendte de lyseblå i ledelsen åtte minutter før full tid.

Kun noen få minutter etter scoringen ropte hele Goodison Park på straffespark. Ballen spratt og traff City-spiller Rodri i overarmen, innenfor hans egen sekstenmeter.

TV-bildene viste en lang VAR-sjekk med bilder fra flere ulike vinkler. Paul Tierneys opprinnelige avgjørelse om å ikke gi straffe ble stående, på kontroversielt vis.

Avgjørelsen skapte store reaksjoner blant spillere, fans og Everton-sjef Frank Lampard. Sistnevnte var rasende etter kampen og beskrev det som “inkompetanse” blant dommerne.

Man City inexplicably avoid a pen after Rodri handball
Her spretter ballen i overarmen til Rodri.

– Dommersjef beklager til Lampard

Mike Riley, dommersjef i PGMOL, organisasjonen som står bak dømmingen i Premier League, har holdt samtaler med Frank Lampard for å diskutere situasjonen. Riley innrømmet at VAR-avgjørelsen var feil og beklaget til den tidligere Chelsea-spilleren, skriver The Athletic.

Under og etter kampen argumenterte Premier League med at det ikke var nok bevis for at ballen hadde truffet Rodri i “den røde sonen”. Reglementet tilsier at det ikke skal dømmes for straffbar hands dersom størsteparten av ballen treffer det grønne området.

Why Man City avoided VAR penalty call for Rodri handball vs Everton -  Manchester Evening News
Visuell fremstilling av hva som er “rød sone” og “grønn sone”.

PGMOLs unnskyldning kommer etter en formell klage fra Everton-CEO Denise Barrett-Baxendale, skriver The Athletic.

Everton ligger på 17.plass i Premier League, kun ett poeng over nedrykksstreken.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds