Redaksjonens fantasylag: Bench Boost i første runde

En elendig sesong i fjor endte til slutt på en beskjeden plass topp 300.000. Det positive var at overall ranken gikk fra 3,5 mill til 300k i løpet av siste halvdel av sesongen.

Det ble alt for mange dårlige og usikre valg de første rundene i fjor. Laget mitt i år er fortsatt ganske langt fra template, men samtidig langt mer “safe” enn ved sesongstart forrige sesong,

Laget er ganske spikra, men det er godt mulig at det blir noen små justeringer før fristen går ut på fredag. Spillerne som potensielt ryker er Ward, Perisic og Mahrez, til fordel for Sanchez, Alexander-Arnold og en midtbanespiller til 6.0 eller mindre

Hvorfor bench boost så tidlig?

Svaret på spørsmålet er todelt; dels fordi jeg aldri får noe ut av Bench Boost uansett, og fordi det i praksis er tre wildcard på fantasy i år på grunn av VM. Dermed gir det mening å bruke wildcardet relativt tidlig, og senest når kampprogrammet snur rundt Gameweek 8.

Det åpner opp for at man kan ta litt mer risiko i starten av sesongen.

I tillegg til dette så kan man sette et ganske bankers lag i starten av sesongen, uten å måtte planlegge i lang tid for å treffe med Bench Boost.

Jeg har en ganske bra stamme i laget, så har jeg 5-6 spillere som bytter på å være inne i start-elleveren i løpet av de tre-fire første rundene.

Dermed gir det mening å bruke wildcardet relativt tidlig, og senest når kampprogrammet snur rundt gameweek 8.

Laget

Bench Boost Gameweek 1, Fantasy Premier League tips

På laget har jeg fått plass til både Salah og Kane, i tillegg til Cancelo i forsvar og Jesus på topp.

Har gått for Meslier og Ward i mål fordi begge har gode kamper i åpningsrunden, og roterer bra de neste sju rundene etter det. Til 8.5 mill mener jeg det er et kupp (om Ward starter i GW1).

I forsvaret har jeg Cancelo (7.0m), Perisic (5.5m) og Trippier (5.0m). Perisic og Trippier har jeg stor tro på, og tror begge kommer til å ha en kjempesesong for sine respektive lag.

James Justin (4.5m) får også plass på laget fordi kampprogrammet passer perfekt til Bailey og Digne. Tror det er gode muligheter for at Leicester holder nullen i hjemmekampene mot Brentford og Southampton.

Sistemann i Forsvaret er Digne (5.0m). Har et ambivalent fantasyforhold til franskmannen, men har er veldig eksplosiv om han først leverer. I tillegg start Villa sesongen med tre veldig fine kamper.

Salah snakker for seg selv. I tillegg til Egypteren har jeg valgt å gå for Martinelli (6.0m) og Mahrez (8.0m) på midtbanen. Martinelli ser veldig bra ut i et solid Arsenal-lag. Krysser fingrene for at The Gunners leverer fra start denne sesongen.

Tar en liten sjanse på Mahrez. Han er inne på laget hver eneste sesong, og jeg treffer som regel aldri på formen. Han er det beste valget på city-midtbanen etter KDB, og jeg vil ha en city-spiller i tillegg til Cancelo. I fjor ble det 18 målpoeng på 1485 minutter. Nøkkelen her blir spilleminuttene, og jeg tror han får bra med spilletid fra start denne sesongen. Kan lett hoppe over til f.eks Saka eller Maddison om det ikke lykkes for Iver x Mahrez denne gangen heller.

På benken har jeg både Podence (5.5m) og Bailey (5.0m) på bakgrunn av pre-season kampene. Podence ble veldig aktuell nå som Jimenez er satt ut av spill i ukesvis, mens Bailey til 5.0 kommer til å være årets budsjettspiller på fantasy. En mann alle bør ha på laget.

Satser tungt på spissene

Tror spissene kommer til å levere denne sesongen, i motsetning til fjoråret der spissene ga minst verdi for pengene.

Er overbevist om at Wilson (7.5m) leverer 15+ mål for et fremadstormende Newcastle-lag.

I tillegg til Wilson har jeg Gabriel Jesus (8.0m) og Harry Kane (11.5m) på topp. Jesus må man ha slik Arsenal har sett ut i det siste. Koster bare 8.0 og er eid av over 70% på spillet – farlig mann å ikke ha på laget.

Fortsetter Kane som i vår blir han årets spiller på Fantasy. Leverte 192 poeng i fjor til tross for at han var fraværende før jul.

Egen vurdering av laget

+  Solid trio på topp + fått plass til både Salah og Cancelo.

Burde ha Trent på laget, men får ikke plass med mindre jeg ofrer Mahrez for en midtbanespiller i 6.0 sjiktet. Dårlige alternativer der når jeg allerede har Martinelli.

Dårlige keepere

 Øyvind sine kommentarer

+  Liker at du gjør noe helt utenom det vanlige og bare flesker til med bench boost fra start. Salah+Kane er safe.

Tror forsvaret på sikt vil lide av at såpass mye penger er lagt igjen i frontrekka.

Ole Kevin sine kommentarer

+ Liker at noen gjør noe annerledes, når såpass mange går template.

Vi vet fortsatt ikke om Ward er førstekeeper. Og usikkert om Perisic starter.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds