Rekordstraff: Everton fratas 10 poeng i Premier League

Den tradisjonsrike Premier League-klubben Everton trekkes ti poeng for brudd på ligaens økonomiregler. – Vi er sjokkert og skuffet over avgjørelsen, skriver klubben.

Det oppplyser ligaledelsen. Det er den strengeste sanksjonen i Premier League noensinne. Portsmouth ble trukket ni poeng underveis i 2009/10-sesongen.

Everton bekrefter i en pressemelding at de anker avgjørelsen.

– Everton er sjokkert og skuffet over avgjørelsen, skriver klubben.

– Everton mener dette er en uproporsjonal og urettferdig avgjørelse, fortsetter de.

Klubben står før avgjørelsen med 14 poeng fra de første 12 kampene. Poengreduksjonen bringer Everton ned på 19.-plass i ligaen.

Avisen The Telegraph var nylig først ute og meldte at PL-ledelsen hadde anbefalt en uavhengig kommisjon om å straffe Everton hardt.

Everton underskudd på 5,5 milliarder kroner

De siste fem årene har alle endt med underskudd for Everton. I denne perioden har det samlede tapet vært på over 430 millioner pund (tilsvarer snaut 5,46 milliarder kroner).

PLs økonomiregler sier at en klubb ikke kan ha et underskudd på mer enn 105 millioner pund (1,42 milliarder kroner) over tre år.

Everton er for tiden midt i en salgsprosess. Det amerikanske investeringsselskapet 777 jobber for å ta over klubben som har spilt på øverste nivå sammenhengende siden 1954.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds