Rodriguez på vei bort fra Everton

Før ukens ligakamper begynner tar vi en rask sjekk innom Everton.

En av Evertons mest markante spillere, James Rodriguez, har i det siste vært svært aktiv på sosiale medier og indikert at han ønsker seg bort fra klubben. På Twitter postet han et bilde av seg selv med Atletico Madrids motto og en emoji med ordet «snart». Dette kan selvfølgelig bare være en tilfeldighet, men samtidig virker det å være et genuint ønske for Rodriguez.

Ancelotti, ikke Everton

Den 30 år gamle landslagsspilleren fra Colombia ble hentet gratis fra Real Madrid forrige sesong, da Carlo Ancelotti var manager i Everton. Den kanskje viktigste grunnen til at Rodriguez valgte Everton var muligheten å spille for Ancelotti. Ett år senere er Ancelotti nå manager i Real Madrid, og dermed er den viktigste grunnen til at Rodriguez ble Everton spiller blitt borte.

Mislykket opphold på Goodison Park

Da han ankom Goodison Park var det knyttet store forventninger rundt Rodriguez. Dessverre var ikke sesongen spesielt vellykket for kolombianeren. Det startet relativt bra, men så var han ute med skader i flere perioder. Når han var borte, var han heller ikke spesielt savnet. Laget presterte bra uten at Rodriguez var på banen. I andre halvdel av sesongen underpresterte Rodriguez, og spilleren hadde en tendens til å være usynlig i kampene.

Rodriguez fraværende i ligaåpningen

Rodriguez spilte ikke første ligakamp for Everton når laget slo Southampton 3-1. Grunnen til at han var utelatt fra troppen var ikke på grunn av skade, men fordi han måtte være i isolasjon for COVID-19 bekymringer. Everton spiller mot Leeds i dag, det er ikke ventet at Rodriguez vil være en del av spillertroppen.

Vil Everton gi slipp på spilleren?

Ifølge The Guardian, er Everton villig til å selge Rodriguez. Han har veldig høye lønninger som klubben ønsker å kvitte seg med. Samtidig har han bare ett år igjen av kontrakten og derfor er det mer sannsynlig at de selger han i dette overgangsvinduet, istedenfor at han går gratis neste sommer. I tillegg vil de ikke få spesielt nytte av Rodriguez sine kvaliteter og ferdigheter på banen, hvis han er misfornøyd med å være i klubben.

Som nevnt har Rodriguez uttrykket interesse å spille for Atletico Madrid. Det har ikke blitt startet noen forhandlinger mellom Atletico Madrid og Everton enda. Så det gjenstår fortsatt å se hvor Rodriguez kommer til å spille denne sesongen, men sannsynligvis blir det ikke for Everton og på Goodison Park.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds