Ronaldo vender “hjem”!

I løpet av en hektisk fredag kom det en rask vending i overgangssagaen rundt Cristiano Ronaldo. Det kunne se ut som at portugiseren skulle til Manchester City, men rundt kl. 18 var det ingen tvil. Ronaldo skal nok en gang spille på Old Trafford.

Det virket å være liten tvil for Ole Gunnar Solskjær, Ed Woodward og resten av Manchester United da de fikk nyss i at Ronaldo var tilgjengelig. Det var heller ingen tvil for Ronaldo, etter å ha fått vite om tilbudet og etter å ha pratet med blant annet Sir Alex Ferguson. Prisen ryktes å ligge på 15 millioner euro i første omgang, og at den kan øke med opp mot åtte millioner euro. Samtidig ryktes det at Ronaldo blir klubbens desidert best betalte spiller.

Forrige sesong ble han toppscorer i Serie A for Juventus med 29 mål i serien, og totalt hele forrige sesong scoret han 36 mål. Ronaldo er velkjent for sin profesjonalitet og sitt fokus på å prestere best mulig på fotballbanen. Det er helt klart at denne signeringen gir Manchester-klubben en her-og-nå-kvalitet som meget få signeringer kunne gitt. Likevel er det et poeng i denne sammenheng at han har rukket å bli 36 år, selv om det ikke har noe å si for evnen hans til å score mål eller hans fysiske form.

For Manchester United og fansen blir det et gjensyn med spilleren som scoret 118 mål på 292 kamper mellom 2003 og 2009. Foruten å være en garantist for mål, har Ronaldo også rukket å bli en rutinert og erfaren spiller som har vunnet blant annet fem Champions League-titler og ligagull i både Spania og Italia. Det er på mange måter et veldig godt tilskudd til Uniteds stall. Samtidig åpner det for spørsmål rundt andre United-spillere, som Anthony Martial. Klubben kan ikke ha en tropp på over 30 førstelagsspillere, og dermed må noen selges og lånes ut.

Det som er enda tydeligere nå enn før, er at forventningene til Solskjær og troppen er klokkeklare. Nå skal man være med i kampen om ligagullet, helt inn til siste slutt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds