Rundens kapteinsvalg GW4

Etter en litt annerledes runde der mange traff blink med Michail Antonio er det igjen premium-spillerne som er i fokus. Det som er annerledes er at vi har fått inn en joker som har for vane å sprenge fantasy-rekorder. Cristiano Ronaldo må tas hensyn til fra dag 1, men er han det beste kapteinsalternativet allerede nå? Vi presenterer 4 gode valg, og ett langt utenfor komfortsonen…

Bruno Fernandes

Basert på eierandel og kampen hjemme mot Newcastle skal Bruno utvilsomt være den desidert mest valgte kapteinen denne uka.

Nesten halvparten av oss har fortsatt Bruno på laget, og vi trenger ingen påminnelse på hvordan det gikk i forrige hjemmekamp. 3 mål mot Leeds snakker sitt eget språk, selv om uttellingen i den kampen knapt kunne vært bedre.

Det er også noe usikkerhet knyttet til hvordan Ronaldo sitt inntog vil påvirke Bruno sin rolle i laget. På sikt er det nok bred enighet om at Ronaldo er et bedre premium-alternativ enn Bruno, men akkurat i denne kampen er nok Bruno et «sikrere» kort, særlig mtp spilletid.

Cristiano Ronaldo

Hvis du er en av dem som allerede har hoppet på Ronaldo-toget er det garantert fristende å cappe ham i første kamp.

Vi skal vanligvis være forsiktige med å hive «nykommere» rett inn i kapteinsrollen, men ikke tro at dette er en mann som krever samme tilpasningsperiode som Timo Werner. Ronaldo er selve definisjonen på «proven talent», da han også har en fantastisk track record i PL fra før.

Til alle som lurer på om 36-åringen begynner å kjenne på alderen kan vi vise til 29 mål på 33 Serie A-kamper i fjor. Dersom CR7 hadde ønsket seg en rolig avslutning på karrieren hadde han reist til MLS eller Kina.

Han er garantert topp motivert for å komme til Manchester for å hente titler, og han kan definitivt følge opp hypen og banke inn mål fra dag én.

Det eneste du skal se litt opp for er signalene vi får fra Solskjær på pressekonferansen – starter Ronaldo, eller får vi et innhopp fra benken sånn at han er 100% klar for en 90-minutter borte mot Young Boys i midtuka?

Mohamed Salah

Etter Manchester United sin nedsabling av Leeds i serieåpningen er det fristende å sette kapteinsbindet på Salah også denne runden.

Det er likevel verdt å merke seg at Leeds på hjemmebane er en helt annen historie enn borte, så ikke forvent at dette nødvendigvis blir lekestue for Liverpool.

Uansett har Salah en merkelig evne til å raske med seg store fantasy-poeng selv i kamper der han ellers er ganske usynlig, slik han var mot Chelsea forrige runde.

Det er umulig å argumentere for at Salah er et dårlig kapteinsvalg, og han kan fort bli den mest valgte kapteinen i GW4.

Michail Antonio

Den store formspilleren hittil denne sesongen må vel sies å være Michail Antonio. 8 målpoeng på 3 serierunder er intet mindre enn oppsiktsvekkende, og har du vært så gal og cappet Antonio hver runde til nå har du sanket inn sinnsyke 40 ekstrapoeng.

Det er ingenting som tyder på at verken West Ham eller Antonio har tenkt til å roe ned på gassen med det første, så basert på ren form er Antonio det beste kapteinsvalget. Vi skal dog være obs på to ting:

1) mange brant seg på troen på at Southampton skulle rakne hjemme mot Manchester United, en kamp der de slapp til bare 4 skudd på mål.

2) Jamaica skal spille mot Costa Rica så sent som 9. september. Dersom Antonio skal være med på den kampen har han drøyt 2 døgn på seg til å være klar til kamp den 11., og Moyes har helt sikkert den tøffe bortekampen mot Dinamo Zagreb i midtuka i bakhodet.

Rundens desidert største diff: Pierre-Emerick Aubameyang

Hvis du er helt koko kan det hende at du er en av de 1.4% som sitter med Auba på laget etter 3 forsmedelige runder uten et eneste mål for Arsenal.

Det eneste som taler for at du skal ha denne mannen som kaptein i runde 4 er derfor kampen – hjemme mot Norwich, som er det eneste laget som har sluppet inn flere mål enn nettopp Arsenal.

Jeg har vanskelig for å se for meg at dette blir en målfattig affære, men hvis du virkelig anser Auba som det beste kapteinsalternativet på laget ditt er det kanskje på tide å heller se mot Wildcard-knappen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds