Så mange poeng får fpl-spillerne per 90. minutt

Vår prisanalyse-serie rundes av med en grafikk der vi sammenligner den relative verdien til spillerne på tvers av lagdelene. Resultatene peker mot det vi allerede har mistenkt. Det er desidert høyest verdi å hente blant forsvarsspillerne, mens enkelte angripere er i stikk motsatt ende av skalaen.

Grafikken er veldig enkel. FPL-pris på x-aksen, og poeng per 90 minutter på y-aksen. Det betyr i grove trekk at høyt opp til venstre i grafikken er bra, lavt til høyre (lav score per 90 + høy pris) er dårlig. Vi som har spilt fpl en stund vet selvfølgelig at bildet likevel kan være litt mer nyansert. Spillerne får åpenbart ikke like mange poeng hver kamp, og faktorer som spilletid, kampprogram osv har mye å si.

I tillegg er spillerne fargekodet, og alle lagdelene har sin tilhørende trendlinje:

Rød = Angrep

Blå = Midtbane

Gul = Forsvar

Svart = Keeper

Så mange poeng får fpl-spillerne per 90. minutt

Det er altså mange feite kameler å svelge her for den som er glad i å fylle angrepet sitt med dyre spisser. Starter vi i punktet til Ruben Dias ser vi at han tok nesten nøyaktig like mange poeng per 90 som Harry Kane gjorde i fjor. Litt høyere opp gjelder det samme for Jamie Vardy vs. Reece James, Robertson og Trent.

De eneste angriperne som scorer markant høyere enn denne forsvarstrioen er altså Son, Salah, KDB, samt nykommerne Nunez og Haaland. Her er det veldig viktig å merke seg at de to sistnevnte er nye i ligaen, så tallene deres er basert på tall fra hhv Liga Portugal og Bundesliga, ikke faktiske fpl-tall.

En annen ting som er verdt å merke seg er at nesten alle midtbanespillerne er i nærheten av trendlinjen, mens angriperne er litt mer “all over the place”. Med andre ord foreslår grafikken at gamblerne bør putte mest penger i angrepet, mens på midtbanen er du tryggere på hva du betaler for. (Det er selvfølgelig vanskelig å konstatere det basert på såpass lite data)

NB! Jota og Mbeumo sine tall er justert for at de nå er definert som angrepsspillere (1 poeng færre per mål og clean sheets fjernet).  Hadde vi brukt fjorårets tall ville de ligget langt høyere, men det ville også gitt et feil inntrykk av hva vi kan forvente fra dem.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds