Salah ber om bedre kontrakt og høyere lønn – har gode kort på hånda

Mohamed Salah er virkelig i skuddet for tiden, av mange “kåret” til verdens beste fotballspiller. Egypteren er en av kandidatene i utdelingen av Ballon d`Or i Paris i slutten av november, men han er nok ikke den heteste kandidaten i kåringen. ikke i år, men kanskje neste år.

Salah har scoret kremmerhus etter kremmerhus for de røde denne sesongen og de som huskes best, er målene mot Manchester City og Watford.

Mål Salah

Målene og det faktum at Mo er formspiller nummer en i Liverpool, England og fotballverden for øvrig, gjør at ting begynner å skje i forhold til forhandling av ny kontrakt.

Liverpool har nylig forhandlet nye kontrakter til førstelagsspillerne Virgil van Dijk, Jordan Henderson, Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Fabinho og Andy Robertson. Salah har en kontrakt som går ut sommeren 2023 og det er tid for å forhandle om en ny.

Ifølge en av de journalistene som følger Liverpool tettest, Chris Bascombe i avisen The Telegraph (gjengitt av Liverpool supporterklubbs nettside, liverpool.no), sier at Salah nå ønsker en dobling av lønna si for de røde, til 400.000 pund i uka de neste fem årene.

Salah er i sitt 30. år og Liverpool skal – ifølge Bascombe – kvie seg for å innfri superspissens ønske. Dersom ledelsen sier ja til dette, vil det nok rokke ved lønnsstrukturen innad i Liverpool. På den annen side skal Liverpool, med 325 millioner pund i årlige lønnsutgifter, være nær ved å bryte UEFAs anbefaling om å bruke maks 70 prosent av omsetningen på lønninger.

Suarez

For åtte år siden fikk Luis Suarez en kontrakt verdt 200.000 pund i uken og ble med det klubbens best betalte spiller.

Ikke rart de kvier seg, men på den annen side; har klubben råd til å miste Mo? Ifølge Bascombe er situasjonen litt annerledes enn da Suarez fikk sin lukrative kontrakt. Klubben har en større bredde nå enn for åtte år siden og med flere godt betalte spillere i klubben, så kan det godt henne at FSG setter foten ned.

Tirsdag kveld møtes forresten Salah og Suarez (34), på hver sin side av Wanda Metropolitano i Madrid. Fortsatt er de to en av de fremste eksponentene for mål-garanti i dagens fotball.

Gode kort

Det er ingen tvil om at Salah vil ha gode forhandlingskort på hånden når hans representanter – som han møtte i London etter Watford-kampen sist helg – møtes til lønnsforhandlinger med Liverpool. Hans statistikk og målteft kan ingen bestride. 400.000 pund de neste fem årene er en utgift på 80 millioner pund de neste fem årene.

Vil Liverpool-ledelsen gi han det han vil ha – og rokke ved lønnsstrukturen i klubben OG bryte UEFA-reglementet eller vil de møte han et stykke på vei og gi han et godt tilbud som fortsatt gjør han til en av klubbens høyest lønte og si “Take It Or Leave It”. Alderen spiller nok også en rolle, all den tid Salah fyller 30 neste sommer og vil være 35 den dagen den kontrakten de nå har begynt forhandlingene av, går ut.

Dette spilte også en rolle da Gini Wijnaldum ikke fikk den gode kontrakten med den lengden han ville. Nederlenderen og Liverpool ble ikke enig og nederlenderen skiftet ut en trygg og god rolle på Anfield med en litt mer usikker tilværelse i Paris. Men med en dobling eller tripling av den lønna han altså ikke fikk på Merseyside.

Så får det vise seg om han tar i mot det tilbudet som måtte komme og sier ja takk.

Vil betale

I dagens fotball er det alltids klubber som vil betale det spillerne krever i lønn, uansett om det er Paris Saint-Germain, Chelsea, Manchester City eller nå også muligens, Newcastle United. For alt vi vet vil de sitte på gjerdet og vente på – for dem – gode nyheter fra forhandlingsrommet.

Salah vil nok fortsatt foretrekke å la føttene – og målene – tale for seg. Og stadig styrke sine aksjer rundt forhandlingsbordet.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds