Salah og Alisson på “shortlist”

Liverpool-spillerne Mohamed Salah og Alisson Becker er begge videre og er “shortlisted” for den beste fotballspilleren i verden, som FIFA skal kåre i januar. Nå er det opp til kapteiner, trenere, journalister og tilskuerne å stemme på den de mener er den beste spilleren mellom 8. oktober 2020 og 6. august 2021.

Mye av æren

Både goalgetter Salah og skuddstopper Alisson har en stor del av æren for Liverpools suksess i de senere årene. Begge spillerne har fått flere priser de siste sesongene. Nå er de på skuddhold av en til.

Egyptiske Salah er en av elleve nominerte for beste mannlige fotballspiller og konkurrerer med polske Robert Lewandowski (Bayern München), argentinske Lionel Messi (Paris Saint-Germain), norske Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), brasilianske Neymar (Paris Saint-Germain), italienske Jorginho (Chelsea), belgiske Kevin De Bruyne (Manchester City), portugisiske Cristiano Ronaldo (Juventus – nå i Manchester United), franskmennene N`Golo Kanté (Chelsea), Karim Benzema (Real Madrid) og Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain).

Messi har fortsatt et “hett” navn i europeisk fotball, men Salah har vært fantastisk i perioden og er absolutt en av de beste kandidatene.

Brasilianske Alisson Becker er en av fem keepere og har konkurranse fra franske Edouard Mendy (Chelsea), danske Kasper Schmeichel (Leicester City), tyske Manuel Neuer (Bayern München) og italienske Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain).

Alisson Becker vant prisen for beste keeper i gullsesongen for Liverpool (Premier League) og Brasil (Copa America) i 2019 og er en av de heteste kandidatene til å vinne igjen, selv om Mendy muligens ligger litt bedre an, etter gullet i Champions League. Litt overraskende er det kanskje at Schmeichel er foretrukket framfor en keeper som Alisson Beckers brasilianske landsmann i Manchester City, Ederson Moares.

Klart i januar

Foregående sesong endte med tredjeplass for Liverpool, til tross for alle skadene og en av de som har størstedelen av denne æren, er keeper Alisson.

Mo Salah vant prisen i 2018, der han hadde en fantastisk sesong med 44 mål og 14 assist. Fra 8. oktober 2020 og 6. august 2021 har Salah ifølge This is Anfield scoret 26 mål og har seks assist.

Liverpools tyske sjef, Jürgen Klopp, var en av managerne som røyk ut da bruttolisten ble klippet ned til sju.

Her står konkurransen mellom italienske Antonio Conte (Internazionale Milano – nå i Tottenham Hotspur) og Roberto Mancini (det italienske landslaget), tyskerne Thomas Tuchel (Chelsea) og Hans-Dieter Flick (Bayern München – nå trener for det tyske landslaget), spanske Pep Guardiola (Manchester City) og argentinerne Lionel Sebastian Scaloni (det argentinske landslaget) og Diego Simeone (Atlético Madrid).

Et Premier League-oppgjør mellom Tuchel og Guardiola, der tyskeren får en liten fordel med Champions League-gullet over nettopp Peps Manchester City?

Vinneren annonseres 17. januar 2022.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds