Salah skal være i ferd med å signere ny kontrakt – kan være det beste både for han og klubben

Ingen offisielle nettsteder har bekreftet dette, men Liverpools egyptiske stjerne skal være i ferd med å signere ny kontrakt med klubben.

Kontraktsforhandlingene har pågått siden før jul og Salahs agent har gjort det klart at de ikke vil forhaste seg med undertegningen. Ryktene vil ha det at Salah, som i dag ligger på 200.000 til 250.000 pund i uka, har bedt om det dobbelte for å komme på et nivå som reflekterer spillerens stilling i klubben og opp på et nivå som tilsvarer mange andre spillere på hans nivå i internasjonal fotball.

Nå fortsetter den superspennende innspurten med semifinalekamp mot Manchester City og Raheem Sterling (bildet) på Wembley i London lørdag ettermiddag.

Mål-garantist

Det er ingen tvil; 29-åringen er veldig viktig for klubben og har siden 44 millioner pund-overgangen fra italienske AS Roma i 2017, scoret 153 mål på 243 kamper for klubben. Angriperen har følgende rekke med mål på de fem sesongene han har spilt for Anfield-klubben til nå;

2017/18: 44 mål på 49 kamper (+ tre som innbytter), 32 mål i Premier League.

2018/19: 27 mål på 49 kamper (+ tre som innbytter), 22 mål i Premier League.

2019/20: 23 mål på 45 kamper (+ tre som innbytter), 19 mål i Premier League.

2020/21: 31 mål på 47 kamper (+ 4 som innbytter), 22 mål i Premier League.

2021/22: 28 mål på 37 kamper (+ tre som innbnytter), 20 mål i Premier League.

I inneværende sesong er det ennå sju ligakamper igjen. Det er minst to Champions League-kamper igjen (mot Villareal hjemme og borte, kan bli tre hvis det blir finale mot Real Madrid eller Manchester City) og minst en FA-cup-kamp (mot Manchester City lørdag, kan bli to hvis det blir finale mot Chelsea eller Crystal Palace).

Snart enighet?

Klubben har ikke ønsket å godta kravet fra sin mest verdifulle spiller, men nå skal det være bevegelse. Salah har uttrykt glede over hvordan han er blitt behandlet etter tapet med Egypt i VM-kvalifiseringskampen mot Senegal og dette skal (ifølge ryktene) ha gjort at han har ønsket å skrive under kontraktene som har ligget på bordet siden jul. Salah har en kontrakt som går ut sommeren 2023, klubben har ønsket å gi han en kontrakt som vil strekke seg over ytterligere tre år, men Salah får – ifølge ryktene – ytterligere ett år dersom han skriver under på kontraktstilbudet.

Det er ikke til å legge skjul på at Liverpool-supporterne har vært utålmodige etter å se Mohameds navnetrekk på kontrakten som han har vært forelagt. I en sesong der ligacupen allerede er i boks, en liga-, FA-cup- og Champions League-trofe kan være på vei til trofé-rommet på Anfield, så har kontraktsforhandlingene og mangel på enighet mellom partene ligget som en mørk sky over en ellers suksessfull sesong.

Viktige kamper

Nå drar det seg til med flere viktige oppgjør hver eneste uke. Lørdag venter Manchester City i FA-cupen, tirsdag kommer Manchester United til Anfield til et ligaoppgjør, der Liverpool nok ikke kan koste på seg stort flere poengtap for å ta tittelen fra sterkeste tittelutfordrer, Manchester City, som nå ligger ett poeng foran. Og i semifinalene onsdag 27. april (på hjemmebane) og tirsdag 3. mai (på hjemmebane), venter spanske Villareal i semifinalen i Champions League.

Liverpool har muligens på papiret et litt vanskeligere program enn utfordrerne Manchester City, men man kan aldri vite;

Liverpool (fire hjemme- og tre bortekamper):

Manchester United H, Everton H, Newcastle United B, Tottenham Hotspur H, Aston Villa B, Southampton B og Wolverhampton Wanderers H i siste ligarunde søndag 22. mai.

Manchester City (fire hjemme- og tre bortekamper):

Brighton & Hove Albion H, Wolverhampton Wanderers B, Watford H, Leeds United B, Newcastle United H, West Ham United B og Aston Villa H i siste ligarunde søndag 22. mai.

Både Aston Villa og Wolverhampton Wanderers har altså de to ligautfordrerne i sesonginnspurten.

Bred stall

Manchester City har lenge hatt en stall som er bredere enn hva konkurrenten fra Merseyside har hatt, med verdensklassespillere på hver plass og knapt dårligere spillere å sette inn. Nå er Liverpool begynt å komme etter, blant annet etter kjøpet av Luis Diaz fra Porto.

Manager Klopp lot flere av sine antatt sterkeste spillere sitte på benken fra start i kvartfinalen mot Benfica sist onsdag, så var 3-3 nok til å avansere til neste runde. Selv om det knapt finnes en større mål-garanterist enn Mo Salah på jordkloden per dags dato, så har han slitt noe med å få nettkjenning i de siste oppgjørene. I ligaen har han ikke scoret siden 2-0-seieren over Brighton & Hove Albion 12. mars (seier 2-0). I Champions League har han ikke scoret siden 2-0-seieren over Inter Milano i åttedelsfinalen 14. februar. Om dette påvirkes av kontraktsforhandlingene som har dratt ut i langdrag, er vanskelig å si, men sannsynligheten er jo der.

Supporterne spør seg nå om bråket rundt signeringen har innvirket på formen og gjort at han ikke har levert på det nivået som han pleier. Derfor kan ryktene om signering være en boost både for klubben og han selv.

En må ut?

Salah (29, blir 30 i juni) er en del av en angrepsrekke med Mané (nettopp fylt 30) og Roberto Firmino (fyller 31 i oktober). I tillegg gjør Diogo Jota (25) og sist ankomne Luis Diaz (25) at valgmulighetene i angrepet nå er veldig gode. Divock Origi skal være enige med AC Milan om en kontrakt og det er også uvisst om Takumi Minamino er i klubben når neste sesong starter. Skriver Salah under en ny kontrakt, så vil ikke han bli solgt. Men godt informerte journalister rundt klubben hevder at Sadio Mané og Roberto Firmino kan være alternative salgsobjekter og vil ikke få utvidet sine kontrakter, som begge løper til 2023. Brasilianske Firmino har mistet en stor del av sesongen med skader, men har vist meget god form i de siste kampene.

Cupfinale på cupfinale

I april og mai denne sesongen spiller Liverpool nesten bare det som kan karakteriseres som cupfinaler. Den neste er altså semifinalekampen i FA-cupen mot Manchester City på Wembley i morgen.

I de siste kampene har manager Klopp overrasket med laguttakene og latt mange av de antatte i førsteelleveren har fått hvilt. Mange av de som startet kampen mot Manchester City på Etihad sist søndag, måtte starte kampen mot Benfica onsdag på benken. Det kan Klopp gjøre nå når bredden i troppen er så god, etter eget utsagn den beste kvaliteten i løpet av sin managerkarriere.

Keeperplassen

Caoimhin Kelleher var tidligere “cup-keeperen”, men Alisson Becker har også fått stå i cupkampene i oppgjørene mot de antatt beste lagene.

Forsvaret

Trent Alexander-Arnold ble sittende på benken mot Benfica. Joe Gomez var vikar, men her kommer Trent inn.

Klopp så ingen grunn til å la Virgil van Dijk spille mot Benfica. Han så hele kampen fra benken. Han spiller igjen mot Manchester City. Ibrahima Konaté og Joël Matip spilte midtstoppere mot Benfica. Førstnevnte er farlig på cornerne (scoret mot portugiserne) og blir nok valgt til kampen på Wembley.

Kostas Tsimikas var blant de aller beste Liverpool-spillerne mot Benfica. Andy Robertsen hvilte, men spiller sannsynligvis mot Manchester City.

Midtbanen

Naby Keita, James Milner og Jordan Henderson utgjorde midtbanen mot Benfica. I morgen er nok kaptein Jordan Henderson (byttet ut etter 58 minutter) den eneste som får plass i cupsemifinalen.

Fabinho kom inn etter 58 minutter og var ikke spesielt overbevisende verken mot Benfica eller ligaoppgjør4et mot Manchester City sist søndag. Han spiller nok som midtbaneanker lørdag ettermiddag.

Thiago Alcantara kom også inn etter 58 minutter mot Benfica, men den elegante og kreative midtbanespilleren får nok muligheten fra start på Wembley lørdag. Outsider kan være Curtis Jones, som heller ikke slapp innpå mot Benfica onsdag.

Angrepet

I angrepet er det ikke lenger lett å forutsi de tre som tas ut fra start. Alternativene er – som sagt – vanskelige; Mohamed Salah, Sadio Mané, Diogo Jota, Roberto Firmino og Luis Diaz, fem spillere til tre plasser. Skal vi komme med et mer eller mindre kvalifisert tips, ut fra formen disse har vist i de seneste oppgjørene, så går det mot Mohamed Salah (byttet inn etter 57 minutter mot Benfica), Roberto Firmino (byttet ut på overtiden onsdag) og Sadio Mané (knepent foran Diaz). Jota fikk en smell i ankelen og den ble hoven i etterkant av onsdagens kamp, men det medisinske apparatet tror han skal bli klar til kampstart om 21 timers tid, men sannsynligvis kommer han ikke lenger enn til benken på den engelske nasjonalarenaen.

Manchester City spilte kvartfinale mot Atletico Madrid på Wanda Metropolitano i Madrid onsdag kveld. Kampen endte 0-0, akkurat nok for avansement. Kampen ble imidlertid kostbar for Pep Guardiolas menn, med småskader på viktige spillere somPhil Foden, Kevin de Bruyne og Kyle Walker. Midtstopper Ruben Dias har vært skadet en stund, men har vært i trening hele uka og starter sannsynligvis mot Liverpool lørdag.

Det er stor hemmelighetskremmeri og man vet aldri hvem som entrer banen, før de faktisk gjør det halv fem norsk tid.

Det er den stille uke også i England og selv om togene står, så vil det bli liv fra både røde og lyseblå fans på Wembley lørdag.

Sittet lengst

En nyhet fra Langfredag er at Burnley-manager Sean Dyche har fått sparken som den tiende i Premier League denne sesongen. Dyche hadde sittet ti år i jobben på Turf Moor.

Dermed er Liverpool-manager Jürgen Klopp den manageren i engelsk fotball som har sittet lengst av samtlige Premier League-managere. Tyskeren undertegnet kontrakt med Liverpool i oktober 2015 og har en kontrakt som løper til sommeren 2024. Han har tidligere sagt at han da vil ta en pause fra fotballen, men den som lever får se. Kanskje avhenger en eventuell forlengelse av hvor mange titler han greier å vinne for de røde, eller er det rett som han sier, at det er slutt om to år?

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds