Samling i bånn for Klopp og andre Premier League-managere

Det er mange høyt profilerte managere i Premier League som for tiden er inne i et fryktelig press. Graham Potter har ikke fått det til i Chelsea etter at han forlot Brighton & Hove Albion. Frank Lampard i Everton er under fryktelig press etter hjemmetap for både Wolverhampton Wanderers og Southampton og Brendan Rodgers (Leicester City) og David Moyes (West Ham United) fikk ikke akkurat roligere arbeidsforhold etter tap for henholdsvis Nottingham Forest og Wolves lørdag.

I tillegg er ikke Leeds Uniteds Jesse Marsch og Southamptons Nathan Jones helt trygg i sine managerjobber.

Press

Men få har vel kanskje et større press på seg for tiden enn Liverpools Jürgen Klopp for tiden.

Vi tror vel fortsatt det sitter litt langt inne for Liverpools styre og eiere å sparke sine populære tyske manager, men de røde er i fritt fall. Vi har tidligere fortalt om at alle alarmklokkene ringer og blinker rødt på Anfield og i Kirkby; resultatene uteblir, spillerne virker blottet for selvtillit og spillerlyst. Her var ingen fightervilje, ingen samhandling eller personlighet. Det var ikke antydning til Klopp-fotball i det hele tatt og Liverpool tapte kampen meget fortjent.

  • Jeg har ansvaret og jeg skal ta det, sa en veldig ærlig og synlig resignert Klopp på pressekonferansen etter 3-0-tapet for Brighton & Hove Albion på Amex Stadion i sørkystbyen lørdag.

En ting er sikkert når du er spiller og manager i Premier League; du får ikke lange tiden på å rette opp dersom du kommer i uføret. Kampene kommer gjerne tett som hagl, uten mye tid til treninger for å gjøre noe med det som er problemet. For Liverpools del er det omkamp i tredje runde i FA-cupen mot Wolverhampton Wanderers på Molineux kommende tirsdag og hjemmekamp mot et annet lag som sliter, Chelsea, lørdag. Dette er to meget viktige kamper for Klopp og hans lag.

Mye galt

Og for Liverpools del er det en hel del. Selvtilliten er nevnt. Lagdelene henger ikke sammen, forsvaret – som uten er sin forsvarssjef Virgil van Dijk – vet overhodet ikke hvordan de skal forsvare seg når motstanderne angriper og Liverpool har et defensivt midtbaneanker, som ser ut som en OBOS-spiller for øyeblikket. På sitt beste er Fabinho verdensklasse. Men det begynner å bli en stund siden han var der.

Liverpool mangler både Nunez, Diaz og Jota og ifølge Klopp er det med det heller få offensive alternativer i laget for øyeblikket.

Nyinnkjøp

Liverpools tropp skriker etter forsterkninger, men til supporternes store frustrasjon uteblir kjøpene, ihvertfall foreløpig. Cody Gapko kom tidlig i overgangsvinduet, men så ble det stille. Det er spesielt på midtbanen at forsterkningene trengs. Fabinho er nevnt og heller ikke Jordan Henderson har vært helt på høyde i det siste.

Alle trodde at det mildt sagt upassende tidspunktet for Verdensmesterskapet i Qatar skulle føre til at Liverpool skulle få det overskuddet som de trengte etter en svak start på sesongen, en boost til andre halvdel av sesongen.

Men nei. Laget startet med å tape 2-3 for Manchester City i ligacupen og fulgte opp med et juleprogram som ga seier over Aston Villa på bortebane andre juledag. De slo Leicester City 2-130. desember i en kamp der de spilte svakt og fulgte opp med 1-3 for Brentford 2. januar. De spilte uavgjort 2-2 i tredjerundekampen mot et B-preget Wolves 7. januar og fulgte altså opp med 0-3 for Brighton & Hove Albion lørdag.

Ser ikke bra ut

Tabellen lyver aldri og den er på ingen måte lystelig lesning sett med røde øyne for tiden. Liverpool har spilt 18 kamper og har 28 poeng. Laget er nummer ni, tre poeng foran Chelsea. Laget er 16 poeng bak ledende Arsenal og elleve bak toer Manchester City. Fjerdeplassen som gir Champions League-spill innehas av Newcastle United, som ligger sju poeng foran Liverpool. Og bare for å ha nevnt det; West Ham United på siste nedrykksplass, ligger tretten poeng bak Liverpool.

Det er mange tog som går nå og Liverpool må finne ut av problemene snarest og begynne å sanke poeng, dersom ikke denne sesongen skal bli en minnerik sesong med alle negative fortegn.

Trygg? Tja

Om Jürgen Klopp fortsatt sitter trygt som manager i Liverpool?

Tja. Han sparkes nok ikke med det første. Om han kan tenkes å gå av selv, dersom det ikke blir en bedring i resultater og spill, er kanskje mer sannsynlig. Han har kontrakt til 2026. Den kan forkortes veldig dersom han ikke får orden på system, spill og spillere på Anfield og Kirkby.

Han var resignert på pressekonferansen og ærlig.

  • Dette er det svakeste spillet jeg noen gang har sett etter at jeg kom til klubben.

Han er fortsatt rette mann for å få orden på spillet og få samlet nok poeng til at laget kvalifiserer seg for den gjeveste Europa-cupen også denne sesongen.

Det gjelder å stå samlet i troen.

Til Jürgen Klopp, spillere, supportere og andre tilknyttet Liverpool Football Club; du går aldri alene.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds