Sesongavgjørende kamper for Liverpool

Liverpool har ikke begynt sesongen spesielt bra. Klubben har – igjen – slitt med skader på sentrale spillere og har tapt viktige poeng i kampen om ligatittelen i mai.

Nå virker det litt lysere. Flere av de skadede spillerne har kommet i trening igjen eller det er like før. I skrivende stund er spillerne på vei tilbake til klubbene etter en landslagspause, der spill og innsats har vært veldig varierende. Flere av landslagsspillerne fra Liverpool har vært på samling, men ikke fått spilt.

Fabinho, Alisson Becker og Roberto Firmino har vært med Brasil på samling, men her er det stort sett bare keeper Alisson som har spilt. Mohamed Salah har spilt for Egypt, mens Trent Alexander-Arnold har slitt med å komme i landslagssjef Gareth Southgates tropp til kampene.

Dette er muligens dårlig nytt for Trent selv og for England, men for Liverpool er det godt nytt.

Det er ikke til å legge skjul på at manager Jürgen Klopp sine spillere har slitt med formen siden ligastart. Mange av de sentrale spillerne har virket slitne. Mange pekte på en kort og hektisk Preseason og noen har også pekt på det faktum at Klopp nå er i sin sjuende sesong som Liverpool-manager, ett år han slet med svake resultater både i Mainz og Borussia Dortmund.

Ni tøffe kamper

Nå står ikke mindre enn ni tøffe oktober-kamper for døra og det er lite tid til hvile for topplagene. Det er ikke til å legge skjul på at disse kampene kan være sesongavgjørende- og definerende. Skal de røde holde liv i håpet om tittelkamp, så må man ha bra med poeng ut av denne måneden. Nivået i toppen er høyt, der man avgir minimalt med poeng og ofte avgjør jevne kamper til sin fordel. Dit må også Liverpool komme.

For Liverpools del venter Brighton & Hove Albion hjemme (lørdag 1. oktober), Rangers hjemme (Champions League) tirsdag 4. november, Arsenal borte (søndag 9. oktober), Rangers borte (Champions League) onsdag 12. oktober, Manchester City hjemme (søndag 16. oktober), West Ham United hjemme (onsdag 19. oktober), Nottingham Forest borte (lørdag 22. oktober), Ajax borte (onsdag 26. oktober) og Leeds United hjemme (lørdag 29. oktober).

Liverpool ligger i forkant av oktober på en åttendeplass, etter to seire, tre uavgjorte og ett tap og 15-6 i målforskjell. Plusset i målforskjellen er ene og alene 9-0-seieren over Bournemouth. Liverpool ligger ni poeng bak ledende Arsenal og åtte poeng bak tittelforsvarer og tittelfavoritt Manchester City, med en kamp mindre spilt.

Til helgen venter altså høytflyvende Brighton & Hove Albion, som nå ligger på en sterk fjerdeplass.

Klopp har noen valg han må ta, som vanlig. Blant annet er Luis Diaz på vei fra landslagsoppdrag med Colombia i USA først onsdag og vil komme sent til Merseyside. Men han er nok klar til lørdagen.

Laget

Alisson Becker er bankers i Liverpools mål.

Trent Alexander Arnold spiller høyreback. På venstrebacken har ikke Andy Robertson spilt landskamper for Skottland. Han skal muligens være spilleklar til helgen, men det er mulig Klopp velger greske Kostas Tsimikas.

Virgil van Dijk er bankers på midtstopperplass. Sannsynligvis velges Joël Matip framfor Joe Gomez som hans kollega.

Fabinho er defensiv midtbanespiller og Thiago Alcantara skal etter å ha trent på Merseyside under landslagspausen, være i god form. Curtis Jones er tilbake i trening, men det kan hende at Klopp tviholder på Harvey Elliott. Fabio Carvalho kan også være et alternativ på den siste midtbaneplassen.

Framme spiller Mo Salah og Darwin Nunez, som begge har gjort det godt i landslagspausen. Den siste i løperrekka blir Luis Diaz hvis han regnes som fit etter den lange reisen. Det kan hende at han får en reserverolle. Hvis så, spiller Diogo Jota eller Roberto Firmino.

VM-pause

Og etter at oktober-programmet er ferdig, venter fire kamper (Napoli hjemme i Champions League, Tottenham Hotspur borte og Southampton hjemme i ligaen og Derby County hjemme i ligacupen, før det blir VM-pause fra 12. november til 20. desember (åttedelsfinale i ligacupen) eller 26. desember (ligakamp).

Verdensmesterskapet i fotball spilles i Qatar mellom 21. november og 18. desember.

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds