Sesongen har vært svak så langt, men Liverpool har nok å spille for

I morgen går turen til hovedstaden og London Stadium for kamp mot West Ham United for Liverpool. Til tross for at sesongen har vært overraskende svak så langt, er det fortsatt nok å spille for.

2022/23-sesongen går ikke over i historien som spesielt minnerik, sett med røde Liverpool-øyne. I en sesong der de har slått Bournemouth 9-0 og Manchester United 7-0 på Anfield og Leeds United 6-1 på bortebane, har det vært alt for mange dårlige øyeblikk.

Laget har tapt alt for mange kamper; Leeds United på hjemmebane og de åtte (!) bortekampene mot Manchester United, Arsenal, Nottingham Forest, Brentford, Brighton & Hove Albion, Wolverhampton Wanderers, Bournemouth og Manchester City.

Virket slitne

Både før og etter Verdensmesterskapet var det stang ut i alt for mange kamper. Og spesielt etter VM, virket Jürgen Klopps menn slitne. Laget har slitt med en alt for tynn stall og i de to-tre siste overgangsvinduene må Liverpools eiere tåle strykkarakter. Dette gjør at mye må tas igjen for å rydde opp og styrke stallen betydelig i det kommende transfervinduet til sommeren.

Nå venter West Ham United, et lag som virkelig har slitt så langt i sesongen. Nå har laget hatt en god periode og kommet seg seks poeng over nedrykksstreken, noe som muligens har reddet David Moyes sin managerjobb. Men det er så jevnt fra Hammers på trettendeplassen og helt ned til 20. plassen, at man ikke kan sprette champagnen helt ennå på London Stadium.

Jürgen Klopps mannskap har en mye bedre skadesituasjon i troppen nå enn tidligere og selv om kampen mot Bournemouth sist helg ikke var noe å rope hurra for, spesielt ikke defensivt, så ble poengene igjen på Anfield. Vinnermålet scoret Mohamed Salah, 21 minutter før slutt.

Nå er colombianske Luis Diaz tilbake etter langtidsskade og portugisiske Diogo Jota (bildet) virker som han har funnet kjempeformen etter sitt lange skadeopphold. To mål scoret han mot Bournemouth sist lørdag.

Det eneste usikkerhetsmomentet til kampen onsdag kveld, er midtstopper Ibrahima Konaté, som har stått over noen treninger de siste ukene. Konaté har slitt noe de siste ukene og hatt flere blundere, men står likevel fram som et sikkert valg på midtstopperplass ved siden av Virgil van Dijk (som heller ikke er den samme trygge bautaen som tidligere). Må Konaté stå over, tyder mye på at det er Joël Matip som blir van Dijks kollega i London onsdag kveld.

Nok å kjempe for

For Liverpool er det nok å kjempe for, både når de drar til London onsdag og tar i mot Tottenham Hotspur på Anfield søndag ettermiddag.

I skrivende stund så er Arsenal (32 kamper – 75 poeng), Manchester City (30 kamper – 70 poeng), Newcastle United (31 kamper – 59 poeng) og Manchester United (30 kamper – 59 poeng) de fire lagene som er kvalifisert for Champions League.

Tottenham Hotspur (32 kamper – 53 poeng) på femteplass ligger an til Europa League-plass og Aston Villa (32 kamper – 51 poeng) på sjetteplass jager European Conference League.

Bak disse er Liverpool (31 kamper – 50 poeng) og Brighton & Hove Albion (29 kamper – 49 poeng) på en sjuende- og åttendeplass.

Liverpool har igjen sju kamper denne sesongen; West Ham United (B), Tottenham Hotspur (H), Fulham (H), Brentford (H), Leicester City (B), Aston Villa (H) og Southampton (B) denne sesongen. Enda med seier i alle disse er nok fjerdeplassen utenfor rekkevidde.

Uansett blir det en spennende sesongavslutning i topp og bunn.

Manchester City og Manchester United

Dersom det eneste gjenværende engelske laget i Champions League, Manchester City, vinner turneringen, så vil ikke det få innvirkning på antallet engelske lag med i neste sesongs turnering. FA-cupvinnerne er automatisk sikret en gruppespill-plass i Europa League. Denne sesongen spilles finalen mellom Manchester-lagene City og United, som begge ligger godt an for en plass i Champions League. Dermed kan sjetteplassen rykke opp til en plass i Europa League og sjuendeplassen (som Liverpool har nå) kvalifisere for en plass i European Conference League.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds