Shaw hørte feil

Flere Manchester United-spillere og -supportere følte seg snytt for straffe etter søndagens storkamp på Stamford Bridge. Et kaotisk øyeblikk etterfulgt av enda mer forvirrende VAR-bilder gjorde at det sannelig ikke var lett å si hva avgjørelsen burde ha blitt.

Det dreier seg om hands-situasjon i Chelseas sekstenmeter, som involverte Callum Hudson-Odoi og Mason Greenwood.

Etter kampen var Luke Shaw ute og meldte, og kunne fortelle at han hadde overhørt en samtale mellom Harry Maguire og Stuart Atwell, altså kampens dommer.

Shaw påsto at Atwell hadde fortalt Maguire at grunnen til at det ikke ble blåst straffe var fordi det ville skapt for mye kontroverser, og at dommer-teamet med andre ord ikke var interessert i å skape noe baluba. Manchester United har likevel i ettertid blitt opplyst av Maguire selv om at dette var en misforståelse, og at Shaw hørte feil. 

– I øyeblikket så jeg en hands, fortalte Shaw etter kampen.

– Jeg var ikke sikker på om det var på Callum eller Mason, så jeg gikk videre. Jeg visste ikke engang at det var en potensiell sjekk på gang, fortsatte han.

– Jeg skjønner ikke hvorfor de stoppet spillet hvis det ikke skulle bli straffe. Dommeren fortalte til og med Maguire, jeg hørte dommeren si ‘hvis jeg dømmer straffe her, så kommer det til bli mye snakk om situasjonen i ettertid’, så jeg vet ikke helt hva som skjedde der, berettet Shaw.

– Harry sa at det kom til å bli straffe. Han ble fortalt at det var straffe av VAR så jeg skjønner ikke helt hva som skjedde.

– Jeg skjønner ikke hvorfor dommeren stoppet spillet. Hvis han skal stoppe, regner man kanskje med at det er fordi det burde blitt dømt straffe, siden vi hadde ballen. Vi var i angrep, avsluttet Shaw etter kampen som endte 0-0 på Stamford Bridge.

Manchester United har selv tatt kontakt med Sky Sports for å klarne opp i misforståelsene etter intervjuet, og gjort det tydelig at hva Shaw hørte var en misforståelse.

Solskjær sparte likevel ikke på kruttet etter kampen, og delte med et smil om munnen sine tanker om hvordan det skulle blitt dømt.

– Hundre prosent, sa Solskjær.

– De roper at det skal være hands, men når du ser på opptakene ble vi frarøvet to poeng, fortsatte Manchester United-treneren.

Thomas Tuchel var enig i at det var hands, dog syntes han det var en viss spiller i rødt som gjorde forseelsen:

– Hvordan kan dette bli en [VAR-]inngripen? Spilleren i rødt spiller ballen med hånda, også skal dommeren sjekke for straffe? Hvorfor må dommeren sjekke det?

– Du ser det etter ett sekund på iPaden. Hvorfor må dommeren gå og sjekke? Han gjorde alt riktig, jeg skjønner ikke hvorfor han må gå og sjekke det. Jeg er glad det ikke ble straffe, det hadde gjort vondt verre, avslutta Tuchel.

@SkySports

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds