Silva sparket – Klubblegende tar over midlertidig

2-5-tapet for byrivalen ble nådestøtet for Silva.

Torsdag kveld bekrefter Everton på sine nettsider at portugiseren er ferdig i klubben.

– Vanligvis sier vi at managere må få mer tid, men dette løpet var kjørt. At han skulle gi energi, motivasjon og stable et bra Everton-lag på beina, hadde jeg mistet troen på, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Duncan Ferguson tar over til en ny manager er på plass, og leder laget i lørdagens kamp mot Chelsea.

Ferguson spilte totalt ti sesonger i Everton, og gjorde seg kjent som en kontroversiell karakter gjennom knalltøff spillestil og væremåte. Everton opplyser at de håper å presentere en permanent manager så fort som mulig.

Flere engelske medier rapporterer at David Moyes er favoritt til å ta over. I så fall vender han tilbake til Goodison Park – drøyt seks år etter at han dro for å ta over Manchester United.

Ifølge Sky Sports er også Bournemouth-manager Eddie Howe en av kandidatene Everton-styret vurderer.

Silva tok over Everton etter Sam Allardyce før forrige sesong. På første forsøk ledet han klubben til en åttendeplass i ligaen.

Denne sesongen har vært en eneste stor nedtur.

Etter 15 serierunder ligger Merseyside-klubben på nedrykksplass i Premier League. Det har de ikke gjort på et så sent tidspunkt i sesongen siden 1999.

TV 2s fotballekspert er ikke overrasket over at Silva må ta sin hatt og gå.

– Den posisjonen de har kan de ikke leve lenge med, og de har bare bare Norwich og Watford bak seg på tabellen. De har brukt mye penger, og har ambisjoner om kanskje å bryte inn i topp fire, i hvert fall topp seks. Så dette går ikke. Marco Silva må være en veldig presset mann, varslet Brede Hangeland etter onsdagens Merseyside-derby.

Evertons nye manager får ingen enkel start. De fire neste kampene er mot Chelsea (hjemme), Manchester United (borte), Leicester (hjemme i ligacupen) og Arsenal (hjemme).

Meld deg på vårt nyhetsbrev – Vinn fotballdrakt!

[yikes-mailchimp form=”1″]

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds