SISTE: Anklagene mot United-stjerne droppet

Anklagene mot Mason Greenwood (21) er droppet over ett år etter arrestasjonen. 

Mason Greenwood har ikke spilt for eller trent med Manchester United siden han ble arrestert 30. januar 2022.

21-åringen ble i oktober samme år siktet for voldtektsforsøk, kontrollerende oppførsel og overgrep knyttet til én fornærmet. Siden da har engelskmannen vært løslatt på kausjon.

Mason Greenwood: Manchester United player faces trial next year on  attempted rape charge | Football News | Sky Sports

Rettssaken mot Greenwood skulle opprinnelig begynne i november 2023, men Greater Manchester Police bekrefter i dag at alle anklagene mot fotballspilleren er frafalt.

“Grunnet den store mediaoppmerksomheten i denne saken, er det rimelig å dele nyhetene om at den 21 år gamle mannen som ble arrestert og tiltalt i forbindelse med etterforskningen som ble startet i januar 2022, ikke lenger vil ha noen straffeforfølgelse i denne forbindelsen”, skriver GMP i en pressemelding.

Mason Greenwood's charges of attempted rape and assault dropped

En talsperson fra de engelske påtalemyndighetene har gitt en forklaring til The Athletic hvor han begrunner avgjørelsen:

“I denne saken har en kombinasjon av at nøkkelvitner har trukket seg og at nytt materiale er kommet frem i lyset, gjort at det ikke lenger var et realistisk utfall med en domfellelse. Under disse omstendighetene er det vår plikt å avslutte saken”

Manchester United har ikke uttalt seg om saken i skrivende stund.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds