Skadestatus og fantasyerstattere for Barnes

Det ble en tragikomisk affære for de som i forrige overgangsvindu erstattet skadde James Maddison med Harvey Barnes. Barnes, som hadde Leicesters deilige dobbelrunde å spille, måtte gå av med en semi-alvorlig skade i 51. minutt. Ettersom han ikke noterte seg for hverken mål eller assist før den tid ble det ett poeng i den første kampen, og han er etter alle solemerker å dømme utilgjengelig for spill helt frem til april måned.

Barnes ble signert av 1,1 millioner fantasymanagere i overgangsvinduet til runde 26, mye på grunn av hans solide 25 poeng over hans to siste kamper. På mandag fortalte Leicester-manager Brendan Rogers at Barnes forhåpentligvis skal under kniven tirsdag kveld. Det dreier seg da om en kneoperasjon.

I skrivende stund er det over 300 000 Barnes-eiere som allerede har byttet ham ut, selv om veldig mange klubber har en kamp igjen å spille før runden er over. Her er noen forslag til hvem du kan erstatte ham med, eller noen forslag til lure signeringer, dersom du er på utkikk etter en ny midtbanespiller i samme prisklasse.

Raphinha (£5.4)
Leeds’ høyreving Raphinha møter store lovord fra eksperter, og måten Raphinha har taklet Premier League på vil garantert gi ham en høyere prislapp neste sesong. Den teknisk begavede angrepsspilleren ser bra ut på banen, og leverer målpoeng kontinuerlig.

Man var kanskje bekymret for at han ikke ville få nok spilletid til å bli fantasyinteressant, men før han blanket mot Aston Villa i helgen snittet han over syv poeng på de siste seks kampene.

Leeds er for øvrig en av klubbene som spiller kamp i runde 29, og Raphinha er sånn sett en ekstra fin signering dersom du ikke har tenkt å bruke noen chip den runden.

Bukayo Saka (£5.2)
Etter å ha blitt hvilt uten noen kunngjort årsak kan Saka være en fin spiller å signere, og kanskje spesielt interessant hvis du ikke skal chippe i runde 29. Saka er en viktig del av «nye» Arsenal, og vil aller mest sannsynlig få spilletid allerede neste runde.

Blir av de billigere erstatningene, men kan være med på å frigjøre viktige midler nå som flere primavalg er tilbake skadefrie. Arsenal vant overbevisende borte mot Leicester i helgen, og selv om Ødegaard (£5.9) ennå ikke har notert seg for målpoeng har det på sett og vis blitt et mer kreativt og klinisk Arsenal som har oppstått etter nordmannens låneopphold startet.

Ward-Prowse (£5.9)
Med dobbelrunde mot Sheffield United og Manchester City er Ward-Prowse et alternativ hovedsakelig for de som skal chippe i runde 29, men kan også vurderes om du er av det slaget som tar noen hits om ting ikke går din vei.

Den beste frisparkfoten i Premier League har ikke gått glipp av et eneste spilleminutt så langt i sesongen, men har ikke truffet mål de siste fire kampene. Ward-Prowse ser bra ut på banen, men tallene er ikke helt på hans side i dette overgangsvinduet. Wow-faktoren frisparkene hans medbringer om han treffer, kombinert med hans garanterte minutter, gjør ham i alle fall en vurdering verdig.

Gareth Bale? (£9.3)
Har du nok penger i banken er det en spennende waliser du kan vurdere, som i helgen så ut til å ha våknet til live. Gareth Bale (£9.3) så ut som en million i kampen mot Burnley, og i en tåke av fornuft forkludret med følelser, kan han vurderes. Prislappen kan sies å ha vært alt for høy så langt, men om den Gareth Bale vi så i helgen er den som skal spille resten av sesongen, da kan den sannelig gå over til å være for lav.

Jesse Lingard må stå over kampen mot Manchester United i runde 28, og er av den grunn ikke med i vurderingen vår, selv om han er den klart mest signerte spilleren så langt dette overgangsvinduet.