Keita med Mane

Skal skadene aldri ta slutt?

Så er vi der igjen. En ny landslagspause, der det har vært atskillig mer travelt for Liverpools skade-avdeling enn for trenerne, med manager Jürgen Klopp i spissen.

Kommende lørdag kveld er det Arsenal som står for tur hjemme på Anfield, en kamp som er veldig viktig dersom de røde skal holde følge med Chelsea (26 poeng, 23 plussmål), Manchester City (23 poeng, 16 plussmål) og West Ham United (23 poeng, ti plussmål).

Liverpool kommer deretter, med 22 poeng og 20 plussmål. Og for Mikkel Artetas Arsenal, så er kampen temmelig viktig for hvordan denne sesongen skal bli, all den tid klubben puster Liverpool i nakken, med 20 poeng (null plussmål).

Men så var det disse skadene som har hatt en lei tendens å komme under landslagspauser da.

Skader

I skrivende stund så trenger følgende spillere behandling;

Andy Robertson, som måtte ut med en hamstringskade ti minutter før slutt i Skottlands 2-0-seier over Danmark på Hampden Park. Robertson er tilbake på Anfield, får behandling, men er nok ikke tilbake mot Arsenal.

Caoimhin Kelleher sto over kampene mot Manchester United, Preston North End og Brighton & Hove Albion, på grunn av sykdom. Var tilbake på benken igjen mot Atletico Madrid på Anfield 3. november. Setter seg nok på samme benk lørdag.

Curtis Jones fikk en finger i et øye, som ble oppskrapet, på trening dagen før Atletico Madrid-kampen. Han vil heldigvis ikke få varige men, men er ute de kommende ukene.

Jordan Henderson ble 14. november sendt hjem fra samling med England for undersøkelser av en skade. var tilbake på treningsfeltet i dag, der han trente for seg selv.

Harvey Elliott ble ankelskadet mot Leeds United. Den venstre ankelen gikk ut av ledd og det var også en bruddskade i ankelen. Etter å ha blitt operert 14. september har han hatt god framgang og stortalentet løp utendørs igjen 15. november.

James Milner gikk av med strekk før halvtimen var spilt mot Manchester United på Old Trafford. Den evigvare hardhausen er (selvfølgelig) i trening igjen og trente for seg selv 16. november.

Joe Gomez fikk en leggskade 2. november. Usikkert når han kan være tilbake.

Naby Keita måtte ut med en hamstringskade mot Brighton 30. oktober. Usikkert når han er tilbake, men det blir ikke mot Arsenal.

Robert Firmino måtte byttes ut etter en halvtime mot Atletico Madrid med en ny hamstringskade. Usikkert når han er tilbake, men det blir ikke mot Arsenal.

Sadio Mane fikk en smell i ribbeina i en hodeduell i en kamp for Senegal mot Togo og måtte byttes ut før halvtimen var gått. Sendt hjem fra samlingen, men var tilbake i full trening med Liverpool allerede i dag.

Divock Origi ble Liverpool-spiller nummer fire som ble skadet i denne landslagspausen da han etter 59. minutters spill måtte ut i tirsdagens kamp mot Wales. Han ble skadet i høyre fot. Dermed kan nok en spiller være utelukket fra kampen mot Arsenal om fire dager.

Og da Virgil van Dijk tok telling ti minutter før slutt etter en duell mot Gregersen, så hoppet hjertet over et slag. Heldigvis reiste tøffingen seg opp og fortsatte kampen mot Norge, der Nederland kvalifiserte seg for VM i Qatar, mens Norge må bli hjemme i adventsperioden neste år.

Lag mot Arsenal

Dermed tror vi at Jürgen Klopp sender ut på følgende ellever mot Arsenal lørdag;

Keeper

Alisson Becker (bare han kommer seg gjennom VM-kvalifiseringskampen borte mot Argentina halv ett (norsk tid) natt til onsdag. Caoimhin Kelleher tar plass på benken.

Forsvar

Høyreback blir Trent Alexander-Arnold, som ser ut til å ha kommet seg gjennom landskampene, sist 10-0-seieren over San Marino, uten skade.

Midtstoppere blir sannsynligvis Virgil van Dijk (hvis han kommer helskinnet gjennom møtet med Norge tirsdag kveld). Hans kollega blir sannsynligvis Joël Matip. Ibrahima Konate er også klar.

Venstreback blir Kostas Tsimikas i Robertsons skadefravær. Neco Williams er også klar. Han har gjort en god figur i landslagspausen med Wales og scoret til og med ett av målene i 5-1-seieren over Hviterussland. Tirsdag kveld skal Williams & Co møte Belgia. Det kan hende at Klopp overrasker med å ta Williams inn på laget, men sannsynligvis blir det gresk venstreback.

Midtbane

Midtbanetrioen blir vanskelig. Fabinho skal også spille VM-kvalifiseringskamp mot Argentina. Den skadeforfulgte spanjolen, Thiago Alcantara, har vært igjen i Liverpool og ladet opp. Han blir sannsynligvis midtbanespiller nummer to. Så er den lille nøtten; hvem blir nummer tre? James Milner er et godt tips. Tyler Morton kan være et alternativ og – ikke minst Alex Oxlade-Chamberlain – som i glimt har vist brukbar form når han har fått muligheten denne høsten. Kanskje får han en mulighet mot sitt tidligere lag.

Angrep

Angrepstrioen er heller ikke selvskreven og er avhengig av flere ting. Mohamed Salah har gjort nye gode landskamper (siste mot Gabon tirsdag) og er klar. Sadio Mane blir med hvis han blir erklært frisk nok, noe hans fulle trening tirsdag kan tyde på. Diogo Jota må raskest mulig riste av seg skuffelsen over at det «bare» blir Play Off for Portugal etter tapet for Serbia i Lisboa. Jota er i form og selvskreven framme for Liverpool.

Jürgen Klopp er selvskreven gestikulerende på sidelinjen. Det er ikke alltid er så lett å forutse manager Klopp sine lag. Han har en tendens til å sende utpå en og annen spillere som man ikke har forutsett på forhånd.

En ting er sikkert; Klopp har en jobb å gjøre sammen med klubbens direktører og eiere i forhold til nye spillere i kommende transfervindu i januar og det neste i juni. Liverpool-troppen er litt for tynn med hensyn til den skadebelastningen som klubben påføres i landslagspausene. Nå er det ingen flere slike pauser i år. Neste er fra 24. januar til 2. februar. Da har jeg ikke en gang nevnt Afrikamesterskapet, der Salah (Egypt), Mane (Senegal) og Keita (Guyana) er med, som skal spilles fra 9. januar til 6. februar og der flere av lagene samles i jula allerede.

(Kilde: liverpool.no).

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds