Skjebnesvanger kapteinvurdering

Atter en vemodig pause står for tur etter sesongens åttende Premier League-runde er omme, og vi vet alle hvor godt det smaker med grønne piler i hver våre hjemlige ligaer når disse lengre periodene uten spill står for tur.

Litt uvanlig for den kommende runden er at det er få av topplagene som møter bunnmotstand. Arsenal tar imot Aston Villa, men Aston Villa ligger etter runde syv én plass over Arsenal på tabellen på grunn av målforskjell.

Chelsea får derimot Sheffield United på besøk på Stamford Bridge, og etter formen Sander Berge og resten av laget har vist så langt denne sesongen er det vanskelig å forutse noe annet enn hjemmeseier.

Liverpool drar på sesongens viktigste innlands-roadtrip når de besøker Guardiola og resten av Etihad-apparatet, og i en så uforutsigbar kamp er det skummelt å gi båndet til noen av City eller Liverpool-spillerne.

Derfor er det all grunn for å sette av litt mer tid enn vanlig for å velge riktig kaptein akkurat denne runden, og her er vår analyse av slagmarken slik det står nå.

Timo Werner
Chelseas tilsynelatende nye straffetaker Timo Werner spilte i midtuken en posisjon han kjenner godt fra tiden i Leipzig, nemlig venstreving. Scoret to mål, begge på straffespark. Jorginho uttalte tidligere i uka på spørsmål om bitterhet rundt rolleskiftet at det viktigste for ham er at straffene blir scoret, og ikke hvem som tar de.

Om Werner er fast straffetaker blir han kanskje endelig verdt prislappen, som i skrivende stund er på 9,4m. Skal også nevnes at Abraham har vist ivrige tendenser de siste kampene, og at Ziyech på høyrevingen har vist seg å være en solid sjanseskaper for resten av angrepet.

Brikkene begynner å falle på plass for Chelsea. Edouard Mendy har ikke sluppet inn mål de siste 457 minuttene han har voktet Chelseaburet, og med Chilwells offensive selvsikkerhet kan sistnevnte være et morsomt kapteinvalg om du har ham. Sheffield står med 0,42 mål per 90 minutter så langt denne sesongen.

1.90 i målscorerodds er fasit for Werner, og med den tilsynelatende tannløse motstanden de møter i Sheffield er Werner en fin kandidat for kapteinbåndet.

Pierre-Emerick Aubameyang
Ja, da står vi altså her igjen, med mannen det plutselig føles så alt for feil å gi kapteinbåndet til. Skal visst nok ha greie underliggende tall, og ser ikke helt grusom ut på banen, men har ikke vist poengavkastning i nærheten av hva man burde kunne forvente av prislappen så langt.

Tar straffer for Arsenal, men har stått målløs frem til han nå sist uke fikk sjansen fra krittmerket mot United. Om du fortsatt har Aubameyang på laget ditt burde du vurdere å selge ham, men er du vågal nok setter du kapteinbåndet på ham.

Rent estetisk er det et veldig pent kapteinvalg, og om Aston Villa kommer tilbake til bånntraktene de tidligere har vist de er kjent med – kan det fort vake et hattrick på gaboneseren.

Bookiene tar riktignok ingen sjanser, og gir odds som tyder på at et mål ligger i lufta. 1.83 er oddsfasit for Auba-scoring til helgen, når de nå møter Aston Villa på hjemmebane.

Kane & Son
Etter en skikkelig drittkamp mot Brighton forrige helg sto Son igjen med to poeng, og Kane med seks. Laber avkastning for gutta det sto forståelig store forventninger til.

Spørsmålet nå er om festen er over, eller om de bare tok en kjapp dupp før de nå møter West Bromwich for atter en bortetriumf. Son har vært best på bortebane så langt denne sesongen, og det kan hende Son er veien å gå denne runden om du har begge.

Det samme gjelder for øvrig for Kane, som har fått klart best avkastning på reisefot. Dermed er vi like langt.

Ny uke, men regla er den samme. Du gjør noe fullstendig forsvarlig i å velge ut Son eller Kane som kaptein, men om de tørre tendensene fra forrige runde vedvarer kan det bli farlig å ha begge to på laget.

Jamie Vardy
Leicester-spiss, «master of shithousery», Jamie Vardy har vist god form hele sesongen så langt, og møter i runde åtte Wolverhampton for det som ligger an til å bli et særdeles spennende «bunnen av toppen»-oppgjør.

Vardy er Leicesters goal-getter, og som fast straffetaker har han så langt vist svært gode tall. Syv mål og to målgivende på sesongens første syv kamper er flotte tall.

Møter nå et stabilt bra Wolverhampton-lag, men har merkelig nok aldri klart å finne nettkjenning mot Espirito Santos forsvarsrekke tidligere. Én assist i løpet av de seks gangene han har møtt ulvene er fasit.

2.30 er Unibet-oddsen du får på Vardy-scoring denne helgen.

Food for thought
Tenk deg godt om før du setter kapteinbåndet noe sted denne runden, men vurder også noen forskjellige differentials. Som vi var inne på tidligere kan Chilwell være et kult alternativ om du har ham, men husk også at uansett om du ser rød eller grønne piler i ligaene dine kommer de til å stå i nesten to uker.

Lytt til deg selv og gå for magefølelsen, men legg spesielt merke til Werner, Son og Kane. Det har vært en rar sesong så langt, og den blir nok bare rarere. Nyeste tilskuddet på kåråna-rammede klubber er nå Chelsea, som må spille uten Havertz en stund.

Tenk deg godt om før du tar hits, og FPL forsvarlig.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds