Snart åpner et nytt overgangsvindu – dette kan Klopp trenge

Vi skriver november og vi nærmer oss med stormskritt et nytt overgangsvindu. Det er bare drøyt 50 dager til vinduet åpner med nyttårsrakettene dalende, samtidig som klubblederne begynner å gjøre sine innhogg i budsjetter eller forbereder seg på at sentrale spillere vil gå ut klubbporten.

Og med et transfervindu i åpent modus kommer stadig flere spaltekilometere i alle aviser som skriver om fotball. Det skal jo spekuleres.

De fleste av de spekulasjonene som er rettet mot Liverpool de siste sesongene har vært feil, naturlig nok, når de fleste toppspillerne linkes til de beste klubbene.Liverpool-ledelsen har fått kritikk for å være for tilbakeholdende med kjøpene de siste overgangsvinduene, med Jota og Konate som to av de mest sentrale tilvekstene i laget den senere tid. For å svare på kritikken kan det komme et nytt spillerkjøp eller to i januar, rett og slett bare for å vise økonomiske muskler på at de fortsatt mener alvor. Men det er lite å sette fingeren på, all den tid klubben fortsatt er helt i toppen av Premier League og ubeseiret og klare for avansement til utslagsspill i Champions League.

La det være sagt med en gang; overgangsvinduene i januar har vært et ganske vanskelig for rekruttering av nye spillere. Manager Jürgen Klopp har en langsiktig plan og det kan hende at det blir et kjøp eller to, dersom rette spilleren er tilgjengelig.

Vi har sett på de 46 spillerne Liverpool for tiden har i førstelagstroppen og hva de kan ha bruk for av nye kjøp. Og på spillere som kanskje er på vei ut.

Keeper (8)

Alisson Becker (29). Kontrakt til 2027.

Adrián (34). Kontrakt til 2023.

Caoimhin Kelleher (22). Kontrakt til 2026.

Harvey Davies (18). Ukjent kontraktslengde.

Vitezslav Jaros (20). Ukjent kontraktslengde.

Loris Karius (28). Kontrakt til 2021.

Liam Hughes (20). Ukjent kontraktslengde.

Marcelo Pitaluga (18).

Konklusjon: Alisson er førstekeeper og Kelleher andrekeeper. Karius kan forlate klubben i januar. Adrián blir nok i første omgang, dersom det da ikke kommer et bud som ikke kan avslås. Han er per dags dato langt fra de to førstnevnte.

Forsvar (15)

Trent Alexander-Arnold (23). Kontrakt til 2024.

Virgin van Dijk (30). Kontrakt til 2025.

Ibrahima Konate (22). Kontrakt til 2026.

Joe Gomez (24). Kontrakt til 2024.

Joël Matip (30). Kontrakt til 2024.

Nathaniel Phillips (24). Kontrakt til 2023.

Kostas Tsimikas (25). Kontrakt til 2025.

Andy Robertson (27). Kontrakt til 2024.

Neco Williams (20). Kontakt til 2025.

Conor Bradley (18). Ukjent kontraktlengde.

Billy Koumetio (18). Ukjent kontraktslengde.

James Norris (18). Ukjent kontraktslengde.

Morgan Boyes (20). Ukjent kontraktslengde.

Tony Gallacher (22). Ukjent kontraktslengde.

Owen Beck (19). Ukjent kontraktslengde.

Forrige sesong var forsvaret en hodepine for Klopp. Alle skadene gjorde at Klopp måtte rokere veldig på laget. Det slipper han nå. Klubben har en god forsvarsfirer og god dekning på alle plassene. Klubben har i tillegg flere forsvarsspillere utlånt.

Tipset er at det neppe kommer forsterkninger på de to overgangsvinduene i 2022. Nat Phillips kan forsvinne dersom det rette budet kommer.

Midtbane (12)

Fabinho (28). Kontrakt til 2026.

Thiago Alcantara (30). Kontrakt til 2024.

James Milner (35). Kontrakt til 2022.

Naby Keita (26). Kontrakt til 2023.

Jordan Henderson (31). Kontrakt til 2025.

Alex Oxlade-Chamberlain (28). Kontrakt til 2022.

Curtis Jones (20). Kontrakt til 2025.

Harvey Elliott (18). Kontrakt til 2026.

Elijah Dixon-Bonner (20). Ukjent kontraktslengde.

Tyler Morton (19). Ukjent kontraktslengde.

James Balagizi (18). Ukjent kontraktslengde.

Thomas Hill (19). Ukjent kontraktslengde.

Har vært noe utfordrende så langt denne sesongen. Fabinho har vært ute i noen kamper, men er bomsesikker skadefri. Thiago og Naby Keita er i samme situasjon og har ennå til gode å spille sin beste fotball i helrødt. Keita er i tillegg ute i flere uker på Afrikamesterskapet i januar. Oxlade-Chamberlain kan bli solgt dersom det rette budet kommer. James Milner er en evigvarende spiller som er inne i sitt 37. år og fortsatt er den best trente spilleren av samtlige i Liverpool-troppen. Viser vel noe tegn til slitaske, men lever godt med å være i troppen som poteten som kan fylle de fleste roller. Er nok på oppløpssiden i sin aktive Liverpool-karriere, men man skal ikke undervurdere viktigheten av å ha en slik som han i en spillergruppe.

Konklusjonen er at dersom det kommer et spillerkjøp i januar, så er muligheten størst for at det blir på midten. West Ham og Englands gode midtbanemann, Declan Rice, er en av flere som har vært linket, men de beste spillerne har en tendens til å bli linket til de beste lagene. Sånn er det bare. Større sjanse for at de største navnene vil komme i august og ikke i januar. Barcelona sliter med å betale avdragene for Coutinho. 29-åringen holder fortsatt et godt nivå og mange supportere hadde nok gjerne tatt en gammel helt tilbake. Leicesters Ndidi er en annen spiller som det kan være verdt å se litt nærmere på.

Angrep (10)

Diogo Jota (24). Kontrakt til 2025.

Roberto Firmino (30). Kontrakt til 2023.

Mohamed Salah (29). Kontrakt til 2023.

Divock Origi (26). Ukjent kontraktslengde.

Sadio Mane (29). Kontrakt til 2023.

Takumi Minamino (26). Kontrakt til 2024.

Harvey Blair (18). Ukjent kontraktslengde.

Kaide Gordon (17). Ukjent kontraktslengde.

Jack Bearne (20). Ukjent kontraktslengde.

Layton Stewart (19). Ukjent kontraktslengde.

Angrepet begynner å bli rutinert, med Jota som et hederlig unntak. Nå er det ikke noe godt argument at du ikke kan være i toppen etter fylte 30 lenger heller, med Ronaldo, Messi, Ibrahimovic og Lewandovski som gode eksempler. Salah kommer sannsynligvis/forhåpentligvis til å skrive under en ny kontrakt og både han og Mane vil fortsette det gode spillet, får vi håpe. Firmino har slitt fryktelig med skader så langt denne sesongen, men spiller godt når han først kommer inn. Det samme gjør Jota, som har fått spille mye. Kaide Gordon har gitt prov på det gode talentet og er en mann for framtidens Liverpool. Det samme gjelder japanske Minamino, som også har gjort en god figur i flere kamper.

Belgiske Divock Origi har i flere overgangsvinduer vært forsøkt solgt. Han fikk fornyet kontrakten etter den gode kampen mot Barcelona i 2019. Nå er det timeglasset i ferd med å renne ut og belgieren kan få andre steder å spille sin fotball og andre arenaer å utvikle seg på.

Konklusjonen er vel at det neppe vil komme noen ny angrepsspiller i januar. Liverpool har vært linket både til Borussia Dortmunds Haaland og til PSGs Mbappe, men sannsynligheten for dette er ikke spesielt stor. Men igjen, er den riktige spilleren tilgjengelig, så kan det komme et kjøp allerede i januar.

De yngste spillerne i troppen må ta sjansene de får i EFL-cupen (ligacupen), der Liverpool nå er klare for semifinale mot Leicester, i desember og til FA-cupen, som starter i begynnelsen av januar. Klopp har vært flink til å gi de yngste muligheten når de har vært klare for det.

Utlånsspillere (11)

Jakub Ojrzynski (18). Keeper. Utlånt til den walisiske Premier League-klubben Caernarfon Town.

Adam Lewis (21). Forsvar. Utlånt til den skotske Premiership-klubben Livingston.

Sepp van den Berg (19). Forsvar. Utlånt til Championship-klubben Preston North End.

Ben Davies (26). Forsvar. Utlånt til Championship-klubben Sheffield United.

Rhys Williams (20). Forsvar. Utlånt til Championship-klubben Swansea City.

Leighton Clarkson (20). Midtbane. Utlånt til Championship-klubben Blackburn Rovers.

Ben Woodburn (22). Midtbane. Utlånt til den skotske Premiership-klubben Hearts. Kontrakt til 2024.

Jake Cain (20). Midtbane. Utlånt til League Two-klubben Newport County.

Sheyi Ojo (24). Midtbane/Angrep. Utlånt til Championship-klubben Millwall.

Paul Glatzel (20). Angrep. Utlånt til League Two-klubben Tranmere Rovers.

Luis Longstaff (20). Angrep. Utlånt til den skotske førstedivisjons-klubben Queen`s Park.

Av disse er det vel relativt få man kan tenke seg har en stor framtid i Liverpool. Ojo og Woodburn er forsøkt solgt i flere overgangsvinduer, foreløpig uten hell. Og Davies var et nødkjøp, som ble solgt da skadeproblemene i forsvaret var enorme. Han har til gode å spille en kamp i helrødt og selv om han har spilt kamper for Sheffield United, så er han ikke kommet nærmere en plass i førsteelleveren hos klubben som eier han. En som har imponert er nederlandske van den Berg, som kan utvikle seg som et godt backup for midtstopperne i førstelagstroppen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds