Snart er Lampard arbeidsledig

Med åttendeplass som tabellfasit er det uro på Stamford Bridge. Et effektivt overgangsvindu har blitt fulgt opp med skuffende prestasjoner og omsider ført til det som snart kan være en arbeidsledig klubblegende.

Chelsea så forferdelig tannløse ut da de tirsdag spilte mot klubben både Kanté og Chilwell ble kjøpt fra, altså Leicester. En urovekkende liste over nylige resultater viser at Chelsea har tapt fem av sine siste åtte kamper, noe som ikke holder mål for klubben som i moderne fotballhistorie er standardinventar i topp fire.

Etter starten på 19/20-sesongen, hvor Lampard startet i jobben som Chelsea-manager, har Chelsea sluppet inn nest flest mål (50) av alle Premier League-klubbene, bare slått av Newcastle (52).

Det er spesielt den nådeløse vreden klubbeier Roman Abramovitsj har vist tidligere managere som gjør det enkelt å se hvor veien går, med mindre Lampard umiddelbart endrer kurs for den blåkledde London-klubben.

Sky Sports melder at både tidligere Juventus-manager Massimiliano Allegri og nylig PSG-sparkede Thomas Touchel skal være klare for å ta jobben dersom Lampard får fyken, og Abramovitsj skal være åpen for muligheten så lenge han anser den nye manageren som en som kan få mer ut av stallen enn hva Lampard ser ut til å klare.

RB Leipzigs Julian Nagelsmann er et alternativ Chelsea burde gå for dersom han selv ønsker å forlate Leipzig. Spilleren som har skuffet mest så langt har vært Timo Werner, og å kunne gjenopplive den gode kjemien mellom Nagelsmann og Werner kunne løst flere problemer samtidig. Muligens vil en tysk manager kunne bringe frem noe valuta for pengene Abramovitsj bladde opp for Havertz også.

Det er ikke lenge siden Arsenal var i tøft vær, og det er lenge siden det har vært så rolig rundt Solskjær som det er nå. Sånn sett kan det være korttenkt å gi Lampard fyken, ettersom det i skrivende stund er gode tider i begge de nevnte stallene.

Likevel fikk Lampard handle praktisk talt uten noen kredittgrense i sommer, og etter å ha brukt godt over to milliarder norske kroner på overganger har det ikke vært mye tegn på at alle investeringene var gode.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds