Solskjær hylles av Darren Fletcher

 

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tok tre knallsterke poeng da Manchester City ble slått 2-1 på Etihad lørdag kveld.

Marcus Rashford og Anthony Martial scoret målene for gjestene, mens Nicolas Otamendi satte fyr på kampen igjen fem minutter før slutt.

– Solskjær skal ha æren

Solskjær hylles av Darren Fletcher
Fletcher hyller Solskjær etter kampen mot Manchester City. 

Tidligere Manchester United-spiller Darren Fletcher sier han aldri har sett et lag skape så mye mot Manchester City på en omgang, som United gjorde før pause lørdag.

– Det er det Ole Gunnar Solskjær som skal ha æren for, fordi dette er en veldig offensiv lagoppstilling. Uten ball har de vært fantastiske, og de fire fremste har vært fantastiske på overganger. De ødela City fullstendig i første omgang, sa Fletcher i TV 2s Premier League-studio.

– Det var en utrolig kamp. Jeg er så glad på Ole sine vegne og for United-laget. Det var to forskjellige omganger. Første omgangen var utrolig, med god angrepsfotball, og de tok kampen til City med fantastisk kontringsspill. De gravde dypt og tok seieren. Det er så fortjent, sa Fletcher etter kampen.

United gikk rett i strupen på City

Det var midtveis i den første omgangen at Manchester United ble tildelt straffespark etter at Bernardo Silva kom for sent inn i Marcus Rashford og felte United-spissen.

Rashford tok selv ansvar fra straffemerket og sendte Ederson Moraes en vei og ballen den andre veien til 1-0 for United.

Målscorer Rashford fikk flere gode sjanser til å øke ledelsen før pause, men maktet ikke å overliste Citys brasilianske sisteskanske.

I stedet var det Anthony Martial som fikk æren av å sette inn Manchester Uniteds andre for dagen. Franskmannen fikk ballen av Daniel James inne i sekstenmeteren, og et passivt City-forsvar ble statister da Martial hamret inn 2-0 via stolpen.

City ville ha straffe

På overtid i første omgang ropte hjemmelaget på hands da et innlegg traff armen til Fred mens brasilianeren kastet seg inn i en blokkering. Situasjonen ble gjennomgått av VAR, men det hele endte kun med et hjørnespark.

Da pausesignalet gikk, måtte hoveddommer Anthony Taylor tåle unison pipekonsert fra et seiersvant hjemmepublikum som hadde sett en svært blek City-omgang.

Otamendi stanget inn reduseringen

Hjemmelaget trykket på for en redusering i siste halvdel av andre omgang og fikk uttelling fem minutter før slutt. Da fant Riyad Mahrez hodet til Nicolas Otamendi, som stanget inn 1-2.

Nærmere kom imidlertid aldri City, og den røde delen av Manchester kunne dermed innkassere tre sterke poeng.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds