Son med ellevill scoring og Salah tangerte rekord

 

Liverpool v Bournemouth

Heller ikke Bournemouth klarte å sette en stopper for Liverpool-maskineriet, som uten store problemer vant kampen 3-0 lørdag.

Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keïta sørget for 2-0 midtveis, før Mohamed Salah trillet inn 3-0-målet tidlig i andre omgang.

Salah gikk han opp på 63 mål på sine første hundre kamper i Premier League. Det er like mange som spisslegendene Fernando Torres og Andy Cole. Sergio Agüero (64), Ruud van Nistelrooy (68) og Alan Shearer (79) er de enste med flere.

– Salah har ikke vært Salah vi har sett de siste sesongene, men likevel bidro han med mål og assist her, sier den tidligere Manchester United-spilleren Darren Fletcher i TV 2s Premier League-studio.

Treg start for Liverpool

Liverpool slet imidlertid med å komme til store muligheter innledningsvis.

Men med ti minutter igjen til pause fant Jordan Henderson rom bak Bournemouth-forsvaret. Med en fantastisk 50-mesterpasning fant av Alex Oxlade-Chamberlain løpende i bakrom. Den tidligere Arsenal-spilleren fikk pirket inn 1-0 for Liverpool.

Bare minuttet før pause fikk Mohamed Salah ballen feilvendt på 16 meter. Egypteren hadde øyne i nakken og så at Naby Keïta var på vei inn i bakrom, og med et lekkert hælspark åpnet han Bournemouth-forsvaret. Keïta kunne tuppe inn 2-0 for gjestene fra Merseyside.

Snaut ti minutter inn i andre omgang var rollene snudd. Keïta satte fart i mellomrommet og spilte fint gjennom Salah, som med en kald avslutning i sin hundrede Premier League-kamp satte inn 3-0, som ble sluttresultatet.

Skadetrøbbel for Bournemouth

Joshua King er fortsatt ute med skaden han pådro seg mot Malte i landslagsspill. Mot Liverpool måtte både midtstopper Nathan Aké og angriper Callum Wilson byttes ut med skader.

Bournemouth ligger på 15. plass med kun ett poeng til nedrykksplass.

Tottenham v Burnley

Det var på ingen måte mangel på vakre øyeblikk på Tottenham Hotspur Stadium lørdag. Målene kom som perler på en snor og det var Harry Kane som åpnet ballet med et skikkelig drømmetreff fra 25 meter etter bare fire minutter.

Maradona-mål

Fem minutter senere pirket Lucas Moura inn 2-0, før Tottenham-fansen ble vitne til et løp av stor klasse drøye ti minutter før pause.

Jan Vertonghen spilte til Heung-min Son like utenfor egen 16-meter. Son tok beina fatt og løp like så godt til andre siden av banen. Han kom seg forbi åtte Burnley-spillere før han satte ballen iskaldt i mål.

Årets mål?

Fletcher, i Tv2 studio, mener det blir vanskelig for noen å levere bedre enn Sons elleville scoring denne sesongen.

– Det er sesongens mål så langt, definitivt. Det er vanskelig å slå det der. Utrolig gjort fra en fantastisk spiller. Du kan se det om og om igjen, det er fantastisk å se, understreker Fletcher.

Ydmykelsen stoppet ikke der, for ni minutter etter pause banket Kane inn sin andre for dagen. Det sto 4-0 med over en halvtime igjen å spille.

Moussa Sissoko ville være med på festen og satte inn Tottenhams femte kvarteret før slutt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds