Fantasytips - runde 27

Spillerne du bør bytte inn på Fantasy nå

I følge DobbelGameWeek-Guruen Ben Crellin (@BenCrellin på Twitter), så vil det mest sannsynlig kun komme to oppdateringer når det gjelder Blanks og Dobler før GW31. Det er at Chelsea-Arsenal eller Chelsea-Norwich blir flyttet til GW28

Hvem som blanker i GW30 blir avgjort for GW28, da det blir klart hvem som spiller kvartfinalene i FA-Cupen i begynnelsen av Mars.

Med utgangspunkt i informasjonen vi har per dags dato, så kommer jeg til å se på alternativer til hvem som er aktuelle å bytte inn.

Arsenal, Chelsea og Liverpool blanker neste. Så alternativer herfra er foreløpig uaktuelle.

Aktuelle spillere fra Burnley

Burnley har derimot en kurant dobbel mot Crystal Palace og Leicester. Helt bakerst finner vi selvfølgelig Pope (5.4), som er et trygt alternativ. I forsvarsrekken er Ben Mee (4.8) og Tarkowski (4.9) de tryggeste valgene, hvor begge også er farlige på corner. Cornet (5.9) gikk av med en skade i helgen og var ute av troppen i midtuken, så han er et noe usikkert kort, og er “touch and go” ifølge Dyche (Whatever that means!). Helt fremme leverte Weghorst (6.5) 12 poeng i helgen. Han kommer til å bli min, og mange andres kaptein til helgen – Og bør også være førstemann på blokka til mange.

Har du ikke helt troa på Burnley, eller allerede eier et par Burnley-assets, så kan vi se på hvilke andre lag som har fine kamper de neste rundene:

Newcastle har to dobler neste tre rundene. Eneste problemet her er mangelen på gode alternativer. Newcastle har dårlige defensive stats, og det er ingen som markerer seg bra offensivt av forsvarsspillerne. Men Dubravka som kun koster 4.4, er et helt ok alternativ. Fremover på banen er det få som leverer nå som Saint-Maximim foreløpig er ute med skade. Dog har Chris Wood (6.7) levert helt ok så langt, og ligger på tiende plass jevnt over på de underliggende tallene blant ligaens spisser.

Southampton spillere du bør vurdere

Southampton har en dobbel neste tre, samt møter de Norwich og Watford hjemme i enkeltrundene, så med andre ord, et helgrønt kampprogram.

Defensivt så har kun 4 lag sluppet inn flere mål enn Soton siste 10 kamper, så det er ikke nødvendig å satse på de bakover. Men om du har troa, så har de et par rimelige alternativer i Bednarek (4.4) og Livramento (4.3).

På midtbanen så spiller Ward-Prowse alt for Soton, så han er et stabilt alternativ. I tillegg, så er han fus på cornere og dødballer, som har resultert i 3 assist på siste 6 kamper. Helt fremme på banen er Broja (5.4) i fin form, som har scoret 2 mål på siste 6 kamper.

Forsvarsspillere i Wolves

Wolves har også en dobbel i GW28 mot Palace og Watford. Kun Arsenal har sluppet inn færre mål enn Wolves siste ti kamper, så her kan man gå for 1-2 defensive assets i tilfelle.

Keeper Jose Sa (5.2) har levert nest flest poeng av keeperne så langt i sesongen. I forsvaret så er det ingen som har fine offensive tall, så da kan man like godt gå for det billigste alternativet som spiller fast: Kilman (4.6), Coady (4.7), Semedo (4.8) og til slutt Saiss (5.0). Sistnevnte har tidligere vært en trussel på dødballer, men har hatt mange færre forsøk denne sesongen.

Det er få målfarlige alternativer i Wolves, utenom Raul Jimenez (7.5). Han har scoret 2 mål siste 6 kamper, og har kurante underliggende tall.

Digne, Ramsey eller Coutinho?

Aston Villa har også et fint program med dobbel i runde 28. Aston Villa har levert helt på det jevne defensivt. Digne (5.1) er alltid et fint alternativ, ettersom han kan få et målpoeng i ny og ne med sin leveranse på direkte og indirekte dødballer.

Fremover på banen er det et par aktuelle alternativer. Unggutten Jacob Ramsey (4.8) har levert 3 mål på de siste 6 kampene, og Coutinho (7.3) er også tilbake i mixen med 2 mål og 2 assist på siste 6. Buendia (6.2) har overraskende nok hatt 5. flest skuddforsøk av samtlige midtbanespillere siste 6 kampene og har også vært fus på direkte dødballer.

Helt fremme på banen har både Watkins og Ings blitt rullert, så jeg ville heller prioritert å hentet en av midtbanespillerne.

Om du ikke skal bruke Free Hit i Gameweek 30, så spiller følgende lag garantert i denne runden:

Aston Villa
Wolves
Leeds
Leicester
Brentford
Arsenal

Som vi har sett så har Villa og Wolves et fint kampprogram opp mot GW30, så det er mulig å hente alternativer herfra. Leeds har også en dobbel i GW28 (Leicester og Villa), men de er i relativt dårlig form, og ser ikke andre alternativer enn Raphinha (6.5) som aktuelle akkurat nå. Hvem som spiller i GW30 vet vi mer om etter FA-cupkampene spilles mellom GW27 og 28.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds