Spillerne du bør kvitte deg med på Fantasy

Phil Foden, Ben Chilwell, Hwang Hee-Chan, Jamie Vardy…. Lista over spillere som “alle” bare MÅ ha inn på laget før det er for sent begynner å bli lang. Vi er kommet til et tidspunkt i sesongen der de fleste kjenner på trangen til å gjøre noen drastiske endringer i laget.

Da er spørsmålet naturligvis: “Hvem skal ut?” Noen må kastes under bussen for å få plass til alle på julenissens ønskeliste, og derfor tar vi en titt på hvor skoen trykker mest. Har Benrahma blitt kald? Hvor mye eldre har Ronaldo egentlig blitt på 2 måneder?

Her er en topp 5-nedtelling over populære valg som nå må ut av fpl-lagene våre:

5. Cristiano Ronaldo/Bruno Fernandes


Det er ikke veldig mange uker siden Ronaldo så ut som den nest viktigste spilleren du kunne ha på fpl. Nå er derimot situasjonen en helt annen.

Etter pangstarten har det blitt 4 kamper på rad uten målpoeng, og kampprogrammet tilsier ikke at United sin form skal snu med det første. Etter Spurs borte venter City på Old Trafford i det som kan bli en skjebnekamp for Solskjær, før to tøffe bortekamper mot Watford og Chelsea.

Som fpl-managere kan vi ikke sitte og vente på at United og Ronaldo skal snu skuta, for prisen 12.5 mill tilsier at målene burde komme nesten hver eneste kamp. Den eneste grunnen til at Ronaldo ikke er enda høyere opp på lista er at de åpenbare alternativene ikke er så mange. Både Jamie Vardy og Aubameyang leverer dog stødig målform.

Det er nok ikke så fryktelig mange aktive lag som fortsatt har Bruno Fernandes på laget, men problemstillingen er nøyaktig den samme som hos Ronaldo. Det skal for øvrig nevnes at Bruno har 2 assists på de tre siste kampene, uten at det på noen måte forsvarer prislappen.

4. Said Benrahma

Etter en fantastisk sesongstart for Benrahma har ikke vært like fantastisk i det siste. Det har blitt ett fattig målpoeng på de siste 7 kampene, men Benrahma er tross alt en billig, bankers på et sterkt offensivt lag.

Det som likevel taler for at det er på tide å kutte ned fra to til én West Ham-spiller i laget nå er det tøffe kampprogrammet deres. På de neste 6 kampene møter de Villa, Liverpool, Wolves, City, Brighton og Chelsea, alle lag som har imponert defensivt.

West Ham har også en relativt tynn tropp til å være med i Europa League, så det er dømt til å komme skader etter hvert som kampprogrammet blir tettere og tettere utover høsten.

3. Jack Grealish

Før sesongstart så ikke 8.0 ut som noen upris for Citys nye tryllekunstner, og i de første 3 kampene så det ut som han kunne bli nettopp det. Etter det har det dessverre stilnet, og Grealish ser ikke ut som spilleren du skal ha fra City-midtbanen.

Han har startet 8 av 9 kamper, men har likevel bare vært involvert i 3 av Citys 21 mål. Litt absurd for en så god offensiv spiller, men tålmodigheten bør begynne å rakne for de fleste Grealish-eiere.

2. Luke Shaw

Det “nye” United-forsvaret skulle tette igjen bakover denne sesongen, og Luke Shaw til 5.5 så ut som et røverkjøp etter det fantastiske mesterskapet han hadde i sommer. Rett før sesongstart var han faktisk den mest valgte spilleren på hele spillet.

Vel, så feil kan man ta. Det har blitt én clean sheet og én assist sålangt, og kampprogrammet til Shaw ligner merkelig nok fælt på Ronaldo sitt. Denne karen virker det som du trygt kan shippe ut av laget så fort som mulig.

1. Marcos Alonso

Den soleklare “vinneren” av denne kåringen er likevel Marcos Alonso. At den nå 30 år gamle spanjolen skulle få ENDA en ny vår i Chelsea-trøya hadde nok de færreste sett for seg. Nå har imidlertid Tuchel innsett at det er Ben Chilwell som er fremtiden på Chelseas venstreback, og selv om Alonso sitt vikariat var gøy så lenge det varte må vi vel alle være enige om at Chilwell har grepet muligheten med begge hender. Det skal nok fryktelig mye til at Alonso tar tilbake plassen, og i så måte virker han veldig trygg å kaste under bussen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds