Spillerne som “garantert” starter neste 5 GWs

Desember er stressende for oss fpl-managere. Suspensjonsfarer, rotasjonsrisiko, og som om ikke det var nok – en ny Covid bølge herjer også i Premier League. Så hvem skal vi stole på nå i jula? Her er en håndfull spillere vi tror er så godt som “bænkers” i jula (skader og Covid kan vi selvfølgelig ikke helgardere oss mot, men vi gjør så godt vi kan)

Virgil Van Dijk/Trent Alexander-Arnold
Den nederlandske stopperkjempen var kontinuiteten selv før han ble kvestet av Jordan Pickford for litt over et år siden. Nå er han tilbake for fullt, og har spilt samtlige 90 minutter i alle Liverpools kamper sålangt. Skjønt dekningen på stopperplass er bedre enn på lenge enn hos Liverpool tror vi han er så godt som immun mot rotasjon.

Trent er tilbake i godt, gammelt slag, og leverer både målpoeng og bonuspoeng på løpende bånd. I motsetning til makker Robertson (som dessuten har 4 gule) har han ingen reell konkurrent på backplassen sin, og selv om vi kanskje ikke anser ham som like sikker som VVD er Trent likevel en mann du SKAL ha i elleveren, også i jula.

Jarrod Bowen/Michail Antonio
Engelskmannen er i sitt livs form, og bare én gang denne sesongen har han startet på benken. Et strålende kampprogram er dessuten like rundt hjørnet, som markeres med en hjemmekamp mot Norwich neste GW.

Så sent som i fjor bekymret vi oss for fysikken til Antonio. Skadene kom tett, og han var aldri en “set and forget”-mann på fantasy. Det har han på mange måter blitt nå, i det minste mtp spilletid. Målformen har vært dalende, men Antonio har spilt 90 minutter i alle kamper unntatt hjemmekampen mot United, der han var suspendert. (Merk: Antonio har 3 gule kort, noe som gjør at han får en ny suspensjon dersom han får 2 gule til på de neste 3 kampene)

Bernardo Silva
Etter en skuffende fjorårssesong har Bernardo Silva vokst til å bli en bærebjelke i dette City-laget, og har nå startet 15 av 16 kamper i ligaen. City har minst 2 hviledager mellom hver kamp gjennom jula, og Bernardo må anses som en av de tryggeste offensive spillerne i 11eren. (Merk: Vi vet at Pep-ruletten aldri kan overses, men de offensive City-spillerne kan være verdt risikoen.)

Ederson
Hvis du skal ha én City-spiller som du er nesten helt sikker på at aldri vil roteres, skal du gå for keeperen. Han har bare vært ute én gang i år, da i forbindelse med en landslagspause. Nå er det lenge til neste landslagspause, og Ederson virker kanskje som den eneste spilleren som Pep aldri vil finne på å rullere.

Ramsdale/Gabriel/White/Tomiyasu
Arsenals nye stopperduo har satt Holding/Chambers/Mari fullstendig i skyggen, og alle med et hjerte i Arsenal setter nok stor pris på at man endelig har et forsvar som ser ut til å fungere. Høyreback Tomiyasu ser også ut til å ha gjort backplassen til sin, mens venstrebacken har vært litt mer frem og tilbake fra Arteta. En (eller kanskje til og med to?) av disse fire i elleveren kan funke fint gjennom fpl-jula.

Men, hvor er…??

Ronaldo? Gallagher? Ollie Watkins? Pukki?
Alle disse er selvfølgelig kurante fpl-valg, men vi har prøvd å styre unna spillere som enten er nær suspensjon eller som spiller på lag som allerede har bekreftet Covid-smitte i laget. Klubbene det er snakk om er foreløpig:

Tottenham (utsatt kamp i GW16)
Man Utd (Treningsfeltet stengt ned og kampen mot Brentford utsatt)
Aston Villa (Rapportert om smitte, men uvisst hvem eller hvor mange)
Leicester (7 spillere manglet sist, uvisst hvor mange av disse som har Covid)
Brighton (3 eller 4 spillere smittet av Covid, iflg. pressekonferanse mandag)
Norwich (Christos Tzolis bekreftet smittet)

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds